Deelnemende teams van De Leer bij de regiokampioenschap schoolvoetbal. Foto: PR
Deelnemende teams van De Leer bij de regiokampioenschap schoolvoetbal. Foto: PR

Basisschool de Leer presteert uitmuntend op de
regiokampioenschappen schoolvoetbal

HENGELO/APELDOORN - Op woensdag 11 mei vonden de Regiokampioenschappen schoolvoetbal plaats op sportpark het Orderbos in Apeldoorn. Zowel de jongens als de meisjes van basisschool de Leer waren namens Hengelo Gelderland vertegenwoordigd op dit toernooi. Beide teams wisten zich voor deze finaleronde te kwalificeren door als winnaar uit de bus te komen tijdens de plaatselijke wedstrijden bij Pax op 20 april jongstleden.

Voor een optimale voorbereiding werden er een aantal sponsoren bereid gevonden om een heuse spelersbus te sponsoren zodat iedereen gezellig samen ontspannen naar het toernooi kon reizen. Groep 8 kom vanuit het schoolkamp in Voorst (bij Gendringen) per spelersbus via Hengelo naar Apeldoorn reizen. Geen excuses meer om een topprestatie neer te zetten voor de jongens en meisjes van basisschool de Leer (groep 7 en 8).
In Apeldoorn speelden zowel de jongens als de meisjes ieder vier poulewedstrijden. Daarna speelden de winnaars van de drie poules samen met de beste nummer twee de uiteindelijke finales. De meisjes speelden op een half veld (7x7) en de jongens op een heel veld (11x11). De wedstrijden duurden 13 minuten dus het was zaak om snel een doelpunt te maken. Vanaf de eerste minuut werd er door zowel de jongens als de meisjes om elke meter gestreden. Mooi om te zien hoeveel samenhorigheid en bereidheid er was om voor elkaar door het vuur te gaan. De tegenstanders kwamen uit de plaatsen Brummen, Duiven, Drempt en Dieren. Uiteindelijk werden er prachtige resultaten behaald door de Leer. De jongens: drie keer gelijk, een keer winst. De meisjes: twee keer winst, een keer gelijk en een keer verlies. Beide eindigden op de tweede plaats in de poule en op doelsaldo werd de finale nét gemist. Natuurlijk waren de kinderen teleurgesteld, dat hoort ook bij topsport, maar er heerste een gevoel van grote trots dat basisschool de Leer deze resultaten had geboekt. Er werd geschiedenis geschreven deze middag! Een stralende zon en spelen op kunstgras maakten het tot een zwaar toernooi. Tel daarbij de lange fietstocht die groep 8 diezelfde ochtend gemaakt had van Hengelo naar het schoolkamp in Voorst en je bent verzekerd van een rustige eerste schoolkampnacht. Om 17:00 uur was het toernooi ten einde en stapten de jongens en meisjes van de Leer moe maar zeer tevreden de spelersbus in. Een dag om nooit meer te vergeten.
Dank aan de leiding van de teams (Celine en Silvia bij de meisjes en Edward en assistent scheidsrechters Pierre en Marc bij de jongens) en de juffen van groep 7 en 8 van de Leer voor de organisatie én de meegereisde ouders, broertjes, zusjes, oma's en opa's van de spelers/sters voor de talrijke aanmoedigingen. Basisschool de Leer heeft de eer van Hengelo Gelderland als het gaat om schoolvoetbal hoog gehouden.