Striptekenaar Herman Roozen. Foto: Ring Foto De Boer/Rutger Bronts
Striptekenaar Herman Roozen. Foto: Ring Foto De Boer/Rutger Bronts

Herman Roozen bezoekt Flopbieb

TOLDIJK - De Flopbieb heeft op dinsdagavond 31 mei Herman Roozen te gast. Herman is bekend als tekenaar van de strip Opa in het tijdschrift De Boerderij. De vrijwilligers organiseren een release party van zijn nieuwste beeldverhaal: 'Broertje' voor alle belangstellenden uit Toldijk en omgeving.

Striptekenaar Herman Roozen is geboren en getogen in de Beekstraat in Toldijk en heeft een strip gemaakt over zijn jeugd. Dit boek wil hij graag in Toldijk presenteren en de vrijwilligers van de Flopbieb organiseren nu deze release party.

Kennismaken met striphelden Broertje en Opa

Vanaf 19.30 uur staat er koffie en thee klaar en om 20.00 uur begint Herman Roozen zijn verhaal. De schrijver zal eerst mede aan de hand van beeldmateriaal, vertellen over hoe de strip is ontstaan. Daarna zal hij het eerste exemplaar van 'Broertje' officieel overhandigen aan een bijzondere gast.
Tijdens de pauze zijn de stripboeken van Herman Roozen verkrijgbaar en zal hij deze persoonlijk signeren. Het tweede deel van de avond gaat over de strip Opa. Het programma duurt tot ongeveer 22.00 uur. "Maar dat kan uitlopen", aldus Herman.

Wie zeker wil zijn van een plaats, kan zijn of haar naam op de intekenlijst in de Flopbieb zetten of een mailtje sturen naar flopbieb@hotmail.com. Wees er snel bij, want er is maar beperkt plaats en vol is vol. De vrijwilligers van de Flopbieb organiseren deze avond om mensen nog een keer kennis te laten maken met de Flopbieb.

Het publiek krijgt in de pauze gelegenheid een kijkje te nemen in de bibliotheek.


www.flophouse.nl/bieb


Verrassende fietstocht rondom Toldijk

TOLDIJK - Het bestuur van de Stichting Oranje Feesten Toldijk organiseert dit jaar op 22 mei haar jaarlijkse fietstocht voor jong en oud. Er zijn routes van circa tien en dertig kilometer.

Tijdens de pauze zal een consumptie worden aangeboden. De tocht van ongeveer tien kilometer is speciaal voor de jeugd uitgezet en bevat onverwachte elementen. De dertig kilometer route is uitgezet voor de geoefende fietser. Kinderen jonger dan 12 jaar, kunnen alleen deelnemen aan de fietstocht onder begeleiding van een volwassene.

Op 22 mei starten beide tochten tussen 13.00 en 14.30 uur bij Restaurant Den Bremer. Hier is tevens het eindpunt. Er wordt inschrijfgeld gevraagd, dit is inclusief een naturel pannenkoek bij Den Bremer. Deelnemers krijgen een consumptie en een routebeschrijving.


Breaking News

DOETINCHEM/HENGELO - In de wereld zijn er heel veel verschillende soorten stille rampen, zoals kinderprostitutie en kinderslavernij. Het project Breaking News laat kinderen op het middelbaar voortgezet onderwijs nadenken over en betrekken in deze stille rampen.

Merjem Rikovic, Marianka Rinner, Erik Roelofsen en Fabiƫnne Rondeel van het Ludgercollege heeft als stille ramp gekozen, dat er kinderen aan een ketting zitten. Ouders verkopen hun kind aan een mensenhandelaar en die belooft de ouders dat het kind geld gaat verdienen en een baan krijgt. Die mensenhandelaar verkoopt dat kind weer door aan een baas, zodat het kind een slaaf wordt of het kind gaat de prostitutie in. Als opdracht hebben ze gekozen om een hut vol verhalen te maken. De hut is gemaakt van karton en tape, zodat het een arm effect krijgt. Op twee basisscholen gaan zij verhalen vertellen van mensen die het meegemaakt hebben. De kinderen worden gevraagd of ze een stukje willen schrijven of tekenen over wat ze hebben verteld. Deze stukjes worden in de zelfgemaakte hut gehangen, zodat het echt een hut vol verhalen wordt.

Fietstocht rondom Toldijk, circa tien of dertig kilometer. Foto: PR