De minecraftspelers geven de cheque aan Henrike Eenink. Foto: PR
De minecraftspelers geven de cheque aan Henrike Eenink. Foto: PR

24 uur minecraft levert € 915,17 op

KEIJENBORG - De gamemarathon van Jelle, Julius en Jelle uit Keijenborg voor Stichting Laat Kinderen Lachen was een groot succes en heeft het mooie bedrag van € 915,17 opgebracht. Vanaf zaterdagochtend 16 april 9.00 uur speelden ze 24 uur achter elkaar minecraft om zoveel mogelijk geld en goederen in te zamelen voor de stichting.

De weken voorafgaand aan deze marathon zijn deze kanjers druk bezig geweest om hun doel, veel geld, kadootjes en houdbare producten inzamelen voor andere kinderen, te bereiken. Met flyers en een collectebus gingen ze langs de deuren. Ze maakten een sponsorcontract waarmee ze langs bedrijven gingen om te vragen of die in ruil voor reclame tijdens de livestream een donatie wilden doen. Ze belden en schreven naar krant, radio en tv om zoveel mogelijk bekendheid te geven aan hun actie. Kortom ze zijn serieus aan de slag gegaan!
En wat heeft hun inzet geleid tot een geweldig bedrag! Het geld werd symbolisch overhandigd in groep 8 van de Sint Bernardusschool in Keijenborg. Henrike Eenink van Stichting Laat Kinderen Lachen nam de cheque met een grote glimlach in ontvangst. "Wat een prachtig bedrag hebben jullie ingezameld! Hiermee kunnen we heel veel kinderen blij maken en een lach bezorgen!"
Jelle te Stroet, Julius Hanna en Jelle Lijftogt willen iedereen bedanken die geld of goederen hebben gegeven of die hen gesteund hebben tijdens de marathon door langs te komen of een berichtje op facebook te plaatsen.