Eén van de onderdelen was een  sportieve fietstoertocht door de omgeving. Foto: PR
Eén van de onderdelen was een sportieve fietstoertocht door de omgeving. Foto: PR Foto:

Keijenborg - Op 3 juni zal clublid Gerrit Bosman deelnemen aan de Tour du ALS op de Mont Ventoux in Frankrijk. De gehele opbrengst van dit evenement zal ten goede komen aan de stichting ALS om onderzoek te doen naar de oorzaak van deze genadeloze spierziekte. Het team "Alles komt Goed" uit Baak probeert zoveel mogelijk geld op te halen voor dit goede doel.

Afgelopen zaterdag werd er een sportieve dag met een feestelijke afsluiting georganiseerd op zijn erf. Men kon aan verschillende onderdelen meedoen tijdens dit Benefiets festival. Zo konden deelnemers zich aansluiten bij de ultieme uitdaging met 25 leden van TC Keiaosers voor een sportieve fietstoertocht door de omgeving. Ook kon men een hardloop clinic volgen en een wandelroute lopen. Tijdens een toeristische fietstocht werd het Slingeland ziekenhuis aan gedaan voor een tussenstop. Aan het begin van de avond volgde er de presentatie van het team, dat uit acht personen zal bestaan.

Na de barbecue met een feestelijke omlijsting van de Desperate Bluesband uit Hengelo, kon men bekend maken dat er deze dag 1500 euro was opgehaald voor het goede doel. Naast de 12.000 euro die al bij elkaar was gefietst, is dit een mooie bijdrage. Toerclub Keiaosers uit Keijenborg en Hengelo wenst hen veel succes in juni!

Warm welkom bezoekers zwembad Steenderen

Steenderen - Traditiegetrouw opent het Burgemeester Kruijffbad in Steenderen heel vroeg in het zwemseizoen: zaterdag 16 april om 13.00 uur gaan de deuren van het warmste buitenbad van Gelderland alweer open. Iedereen wordt deze dag op een bijzondere manier welkom geheten en ouders kunnen de hele middag genieten van gratis koffie of thee met wat lekkers. De zwemabonnementen kunnen de komende week worden opgehaald en betaald in de sporthal (liefst betalen met pin). De afhaaldagen hiervoor zijn: dinsdagavond: 12 april, 19.00 tot 21:00 uur, woensdagmiddag: 13 april, 14.00 tot 18:00 uur en donderdagavond: 14 april, 19.00 tot 21:00 uur.

Quintus Heren C1 plek gestegen in de eindklassement

HENGELO – In de week van 4 tot en met 10 april stonden er vier uitwedstrijden van SV Quintus op het programma. De HC1 behaalde een ruime overwinning en schoof zelfs een plek op in het eindklassement. Maandag 4 april speelden de Quintus Dames Recreanten tegen Swift A DR2 in Sporthal Elderveld in Arnhem. Uitslag 10-8.

De meiden en jongens van Quintus D1 speelden hun laatste wedstrijd van het seizoen op zaterdag 9 april in Sportcentrum Triominos Endesprong in Duiven tegen Loo D1. Loo begon sterk aan de wedstrijd en Quintus had eerst het nakijken. Naarmate de wedstrijd vorderde werden er toch goede aanvallen gespeeld en de dekking ging weer dicht. Hierdoor nam Quintus een voorsprong van vier doelpunten. Tot het eind van de wedstrijd, iedereen van Quintus wilde weer scoren. Hierdoor kwamen er gaten in de defensie en Loo kwam steeds dichter bij. Helaas is de laatste wedstrijd geëindigd in gelijkspel, 10-10.
De Heren 2 van Quintus speelden zondag 10 april de laatste wedstrijd van het seizoen. In Sporthal de Reehorst in Ede namen zij het met een gehavende selectie op tegen kampioen Reehorst HS2. Reehorst was van begin af aan de betere ploeg en bouwde al snel een grote voorsprong op. Aan beide kanten vielen veel doelpunten uit snelle aanvallen en break-outs. Ruststand 24-12. Ook na rust vielen er veel goals. Quintus speelde de tweede helft stukken beter dan voor de rust, waardoor het verschil in doelpunten niet veel groter meer werd. Eindstand 44-28.

De laatste wedstrijd van het seizoen, moest Quintus HC1 uit tegen HCW HC1 in Sporthal Spoorzone in Winterswijk. Met snelle breaks-outs en laag gooien zetten ze de wedstrijd naar hun hand. DE nummer 8 van HCW was hun sterkste speler, maar door stevige aanpak van Quintus had hij weinig kans. De rust was 7-12 voor de Hengeloërs. De tweede helft was niet sterk. HCW liep snel in tot 9-13. Het thuisteam kreeg de slag te pakken maar de jongens zetten de eindspurt in en een geweldige overwinning van 11-31 was het resultaat. Als klap op de vuurpijl bleek dat zij ook nog eens een plaats op de ranglijst waren gestegen.

Laatste wedstrijd van het seizoen: 29 april 20:00 uur Quintus DR1 - Reflex DR1: de Kamp, Hengelo.