De formatie Brood op de Plank speelde vele verzoeknummers. Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink
De formatie Brood op de Plank speelde vele verzoeknummers. Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink

Tiende editie Broek Uut Fuif

BEKVELD - Er was zaterdag een extra reden om feest te vieren tijdens de Broek Uut Fuif in Bekveld. Het tentfeest bestond namelijk tien jaar. In een bomvolle tent werd er een mooie avond van gemaakt. Premium stond op het hoofdpodium en de formatie Brood op de Plank zorgde buiten voor de muziek. Het publiek kon op een plank verzoeknummers indienen.


Jaarvergadering schuttersgilde St. Jan

KEIJENBORG - Op woensdag 13 april houdt het Schuttersgilde weer haar jaarlijkse ledenvergadering. Vanaf 20.00 uur is iedereen van harte welkom in het Schuttersgebouw te Keijenborg, Sint Janstraat 6a.

Tijdens deze vergadering zal worden teruggekeken op het afgelopen schuttersjaar en wordt al vast gekeken naar het komende schuttersseizoen met natuurlijk de komende kermis in het weekend van 24 tot en met 27 juni.
Tijdens de vergadering zal ook de bestuursverkiezing plaatsvinden. Dit jaar zijn aftredend en herkiesbaar de heren Emiel Bergervoet en Jeroen Hermans. Aftredend en niet herkiesbaar is de heer Theo Ankersmit. Het bestuur draagt als nieuw bestuurslid voor Peter Padberg. Eventuele tegenkandidaten kunnen tot aan de vergadering schriftelijk worden aangemeld via het secretariaat van het schuttersgilde.


www.schuttersgildestjan.nl


Avond- en matineevoorstelling van

toneelgroep Olburgen-Rha

OLBURGEN/RHA - 'De vrijgezellige vrijgezel' is een klucht in drie bedrijven en wordt dit jaar opgevoerd door toneelgroep Olburgen-Rha op zaterdagavond 23 april en op zondagmiddag 24 april in Kraantje Lek in Olburgen.

Een groep enthousiaste toneelspelers uit Olburgen, Rha en omgeving zijn sinds begin januari hard aan het oefenen en het belooft weer een komisch spektakel te worden.
Het verhaal in een notendop: "De vrijgezelle Wim geniet van zijn eerste vakantie uurtjes. Maar dan staat de vrouw van zijn beste vriend David voor zijn deur en zij vraagt om tijdelijk onderdak omdat zij ruzie met haar man heeft. Haar beste vriendinnen en haar moeder komen haar steunen en opvrolijken, maar daar denkt de buurvrouw het hare van.

'De vrijgezellige vrijgezel' op de planken

Goede vriend Hans is zeer geïnteresseerd in al het vrouwvolk en natuurlijk komt ook David opdagen. Een tweede buurvrouw komt ook even poolshoogte nemen. Hoe gaat Wim zich hieruit redden zodat hij toch van zijn welverdiende vakantie kan gaan genieten?"
Zaterdagavond gaat de zaal om 19.00 uur open en begint het toneelstuk om 19.30 uur. Zondagmiddag kan het publiek om 14 uur naar binnen en beginnen de spelers om 14.30 uur. De entree bedraagt 7 euro (vanaf 12 jaar) incl. kopje koffie/thee. Aansluitend aan de voorstelling is er een verloting. De cadeaus worden door 'Kraantje Lek' ter beschikking gesteld. De organisatie is in handen van de Oranjestichting Olburgen-Rha in samenwerking met de toneelgroep.


Koningsochtend op de stoep van 'Kraantje Lek'

OLBURGEN/RHA - De Oranjestichting Olburgen-Rha heeft op Koningsdag, 27 april, weer een leuke ochtend in petto voor de kinderen.

De stoep van 'Kraantje Lek' zal veranderen in een grote speelplaats met activiteiten voor de kinderen in de basisschoolleeftijd. Ook hun vriendjes en vriendinnetjes zijn van harte uitgenodigd mee te doen. Limonade en snoep zullen niet ontbreken.
Om 11.00 uur starten de activiteiten met het Wilhelmus en het hijsen van de vlag. Natuurlijk is het prettig als daar ook de ouders en andere belangstellenden bij aanwezig zijn om te helpen zingen.
De deelname is gratis en de Oranjestichting Olburgen-Rha en Kraantje Lek bieden de volwassenen 1 kopje koffie/thee met koek en een Oranjebittertje aan.
Als afsluiting krijgen de deelnemende kinderen patat met een kleine snack.