Sprookjes stonden centraal tijdens het jaarlijkse concert van de fluitleerlingen. Foto: PR
Sprookjes stonden centraal tijdens het jaarlijkse concert van de fluitleerlingen. Foto: PR

Fluitleerlingen maakten muziek in Sprookjesland

Jaarlijks concert leerlingen Mirjam van den Burg

REGIO - Vrijdag 8 april gaven alle blok- en dwarsfluitleerlingen van Mirjam van den Burg hun jaarlijkse concert, in een prachtig Sprookjesdecor. Van Sneeuwwitje en de zeven dwergen tot Peter Pan, vele sprookjesfiguren kwamen voorbij vanwege het thema Muziek in Sprookjesland

Alle kinderen waren verkleed in sprookjeskleding. De leerlingen openden het concert gezamenlijk met Belle en het Beest en muziekfeest. Er waren ook speciale gasten aanwezig: een draak, Roodkapje, Wolf, Klein Duimpje,Langnek en Ko de Dwerg.
Dit jaar speelde de dwarsfluiten in groepen. De gevorderde fluitgroep speelde onder andere nummers van Alice in Wonderland, Wie is er bang voor de boze wolf, Pinnokkio, Peter Pan en Sneeuwwitje.
De beginners fluitgroep speelde nummers van Dombo, Bambi en Doornroosje. Samen speelde zij nog een nummer van Pinnokio en Sneeuwwitje. Bij het nummer I've got no Strings was de blokfluitgroep echt in de werkplaats op het ritme bezig. Heel grappig om te zien en de kinderen vonden het maar als te leuk om te doen.
De blokfluitgroepen van de Dorpsschool en de Sccsschl speelde Bim Bam Bom en het zingende glas met begeleiding van Mirjam op xylofoon. Verder speelde zij nog diverse sprookjesnummers met begeleiding van piano en accordeon door Elly Stoffelen.
Gezamenlijk floten en zongen de leerlingen nog het Spookhuis, best spannend als er steeds een spook voorbij komt en je moet doorspelen en zingen. Zelfs de koning en zijn ridders kwamen deze avond langs en die werden uit volle borst toegezongen en gefloten.
Voor dat echt het feest losbarstte, speelde Mirjam op fluit een geweldig gevoelig nummer begeleidt op piano door Elly. Zeer indrukwekkend.
De leerlingen eindigden met de finale: feest in het Sprookjesbos, wat een feest, wat een muziek, wat een enthousiasme, alles was aanwezig. Geweldig.

Ze werden nog door Mirjam in het zonnetje gezet en ook Mirjam werd in het zonnetje gezet, zij kreeg een hele mooie bos bloemen van de leerlingen.
Volgend jaar 7 april is er weer een volgend concert.