Park de Bleijke kan alleen mooi blijven met de hulp van vrijwilligers. Foto: PR
Park de Bleijke kan alleen mooi blijven met de hulp van vrijwilligers. Foto: PR

Vrijwilligers gezocht voor Park de Bleijke

HENGELO - De Bleijke is het park voor alle bewoners van Hengelo (Gld) en met name voor de jeugd die op een natuurlijke manier leert en kan spelen in het Cool Nature gedeelte. Om ervoor te zorgen dat park goed wordt onderhouden, zijn er vrijwilligers nodig.

"Het is leuk om als team te werken, iedere woensdagochtend (of in overleg een andere dag/ochtend in de week) aan de slag te gaan en bij een uitgebreide kop koffie nog eens af te spreken waar wat gedaan moet worden", zo schetst Annelies Wolsink, lvan stichting Park de Bleijke de gang van zaken.
De werkzaamheden bestaan onder andere uit het schoonhouden van het speelwater, het eiland met zijn takkenril, rondom de ecotoren, de kruidentuin, het bijhouden van onkruidgroei, de paden, het werken met de bosmaaier en nog veel meer. Met name in het groeiseizoen van april tot en met oktober zijn er vele handjes nodig.
De gezelligheid en het plezier onder het bestaande groepje enthousiastelingen doet deze er naar uitzien om weer gauw te beginnen, maar zij willen graag hulp krijgen van nieuwe krachten. Niet alleen bij het wekelijkse onderhoud, maar ook om mee te denken over de instandhouding op de langere termijn.
Op maandag 30 mei wordt een cursus georganiseerd voor het omgaan met de bosmaaier, gegeven door een erkend leerbedrijf uit Nederland. Mensen die zich als vrijwilliger aan de slag willen in Park de Bleijke, kunnen eventueel hieraan deelnemen als zij zich tijdig aanmelden.
De coördinatie van het onderhoud ligt bij de Stichting Park de Bleijke/Cool Nature. Annelies Wolsink (06 - 50260694) en Han Kleinhesselink (0575 - 462778) zijn nauw betrokken bij het onderhoud. Zij verheugen zich erop om aan geïnteresseerden die eventueel bij het park betrokken willen worden verdere informatie te geven.