Publiek kijkt toe hoe het schaap wordt geschoren. Foto: Liesbeth Spaansen
Publiek kijkt toe hoe het schaap wordt geschoren. Foto: Liesbeth Spaansen

Wethouder Peppelman brengt bezoek aan Schaapscheerdersfeest bij Feltsigt

BEKVELD - Antoon Peppelman, wethouder van de gemeente Bronckhorst, komt zaterdag 30 april naar Bekveld om het schaapscheerdersfeest te openen op het terrein van Recreatie en Kinderboerderij Feltsigt. Het schaapscheerdersfeest is een evenement dat bol staat van de activiteiten rondom leven op het platteland van mens en dier in het algemeen en het schaap in het bijzonder. Juist vanwege deze ingrediënten heeft de heer Peppelman, gemeend dit evenement te bezoeken om eens te kijken hoe het één en het ander in zijn werk gaat.

Vanaf 10.00 uur zijn alle stands geopend met informatie op het gebied van leefbaarheid, wol en er is de culinaire zone. Om 11.00 uur zal wethouder Peppelman het evenement officieel openen met een toespraak over zijn visie op het buitenleven, het houden van dieren en omgaan met de natuur. Een stukje innovatie zal ook aan bod komen. Het is in deze tijd belangrijk om vindingrijk te zijn. De heer Peppelman zal dan ook wellicht ingaan op de stands die te zien zijn in de leefbaarheidshoek op het schaapscheerdersfeest.
Om ongeveer 12.00 uur staat de lunch op het programma in de culinaire zone. Deze afdeling wordt gevormd door een Islamitische keuken en een Hollandse keuken met daaromheen stands met wijnen, verschillende soorten thee, streek en honingproducten. De bovengenoemde keukens hebben schapenvlees op de menukaart staan, de ene op de Islamitische manier en de ander volgens Nederlands recept. De bezoekers kunnen plaats nemen op het terras om te proeven wat het verschil is tussen beide keukens en kunnen zich laten informeren over de bereidingswijze.
Voor, tijdens en na het eten is er de mogelijkheid het schapen scheren als activiteit te bezichtigen in de daarvoor ingerichte scheerarena. Deze arena is overdekt en met tribunes ingericht om het scheren voor iedereen zichtbaar te houden. Direct na de opening zal er opgetreden worden door countryzanger Will Claase uit Den Helder met in zijn kielzog de countrylinedancegroep de Uuthoekers uit Baak.
Het evenement wordt gehouden op zaterdag 30 april en zondag 1 mei van 10:00 tot 18:00 uur en heeft veel nevenactiviteiten als het schapendrijven met honden, workshops, mobiele houtzagerij, hondentraining en veel speelgelegenheid tussen alle boerderijdieren.
Het schaapscheerdersfeest is te bezoeken aan de Bekveldseweg 5, 7255 KG te Bekveld nabij Hengelo, de entree bedraagt 3 euro per persoon en parkeren is gratis.


www.feltsigt.nl