Beachvolleybaltoernooi van DVO en Enzerink

Evenement kan in de toekomst wellicht uitgroeien naar heel weekend

HENGELO - Hengelo krijgt er een nieuw sportevenement bij. Op zaterdag 2 juli organiseert volleybalvereniging DVO op sportpark het Elderink het eerste Enzerink-DVO Beachvolleybaltoernooi.

Door Luuk Stam

De parkeerplaats van sportpark het Elderink verandert op zaterdag 2 juli in een heus beachvolleybalterrein. Op verschillende velden zullen volleyballers het op het zand tegen elkaar opnemen. Iedereen kan meedoen. De wedstrijden zijn drie tegen drie. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen kan de organisatie maximaal tien velden opzetten. Op één veld werken zes teams hun poule af. Na de poules volgen de finalerondes voor zowel de mannen als de vrouwen.
Het idee voor een beachvolleybaltoernooi komt van spelers van volleybalvereniging DVO. Zij doen al een aantal jaren mee aan soortgelijke toernooien in de regio. Eén van hen is Rick Visschers. "In Mariënvelde en Steenderen hebben ze al jarenlang een goedlopend toernooi", vertelt hij. "Waarom zou dat hier niet kunnen?", denkt Visschers hardop. "Hengelo is echt een volleybaldorp. DVO heeft negen damesteams en vijf herenteams. En tijdens het stratenvolleybaltoernooi is het altijd druk en gezellig."

Hoofdsponsor van het evenement is grondverzetbedrijf Enzerink. Zij zorgen voor het zand, uiteraard een essentieel onderdeel van een beachvolleybaltoernooi. "Daar zijn we dan ook echt heel blij mee", zegt Fons Wagenvoort.

Net als Visschers is ook hij lid van de nieuw in het leven geroepen zevenkoppige beachcommissie van DVO. "Het idee speelt al een aantal jaren", laat Visschers weten. "Nu gaan we er echt werk van maken.

'Hengelo is een echt volleybaldorp'

De bedoeling is om dit toernooi jaarlijks te laten terugkeren. Wat nu begint als eendaags evenement kan in de toekomst wellicht uitgroeien tot een heel weekend. "Dan kun je bijvoorbeeld de eerste dag buurten, vriendengroepen en verenigingen laten spelen en de tweede dag een toernooi voor competitiespelers organiseren", legt Visschers uit. "Het zand ligt er toch. Begin juli is daarbij volgens ons een goed moment. De competitie in de zaal ligt dan stil. En beachvolleybal is leuk voor in de zomer."

Tijdens de eerste editie van het Enzerink-DVO Beachvolleybaltoernooi blijft het bij één dag. Het toernooi begint op 2 juli om 9.00 uur en eindigt om 17.00 uur. Na afloop van het toernooi verzorgen de jongens van Feestival een beachparty op het Elderink. Die begint om 19.00 uur.


www.dvohengelo.nl