Sinds zaterdag staat deze 'deelauto' aan de Kerkstraat in Keijenborg. Foto: PR
Sinds zaterdag staat deze 'deelauto' aan de Kerkstraat in Keijenborg. Foto: PR

MobielGedeeld in Keijenborg

Mobiliteit vergroten met deelauto

Keijenborg - Zaterdag 9 april werd de deelauto geplaatst in Keijenborg. Inwoners van Keijenborg zijn door Stichting Dorpsraad Keijenborg en omgeving geïnformeerd over deze unieke mogelijkheid om de beschikking over een auto te hebben. In Dorpshuis de Horst was er een informatieve bijeenkomst waar de deelauto, een Volkswagen Up, werd gepresenteerd door Frits Rasing en William van Gool van MobielGedeeld.

Wethouder Paul Seesing was bij deze presentatie aanwezig. Hans Keuper gaf in een korte film zijn visie op het delen van een auto. Hij vertelde in deze film over de mogelijkheden van dit project. Middels een powerpointpresentatie werd uitgelegd hoe MobielGedeeld in zijn werk gaat. Na de presentatie werd de auto in gebruik genomen met behulp van het pasje, de MG-kaart.

Visie van MobielGedeeld is dat mobiliteit essentieel is voor werk, studie en een sociaal leven. Mensen mét en zonder rijbewijs kunnen lid worden van MobielGedeeld Keijenborg. Er zijn geen inschrijvings-, abonnements- of reserveringskosten. Bovendien krijgen de eerste dertig geïnteresseerden deze lidmaatschapskaart gratis".

MobielGedeeld biedt mensen die niet zelf een auto kunnen besturen, omdat ze geen rijbewijs hebben of door een fysieke beperking niet zelf kunnen rijden, de mogelijkheid gebruik te maken van de deelauto. Andere gebruikers met rijbewijs binnen het netwerk in Keijenborg maken het vervoer met deze VW-Up mogelijk door vrijwillig ritjes te maken voor gebruikers zonder rijbewijs. "Tijdens de pilot worden aantrekkelijke tarieven gehanteerd. Het gebruik van de deelauto kost € 1,10 per uur en € 0,20 per gereden kilometer. Ook kan de ritprijs gedeeld worden door het aantal passagiers waardoor het delen van de auto nog goedkoper wordt. De VW-Up is ook nog eens een zuinige auto."

Met een pasje krijgt men de beschikking over deze auto. De VW-Up komt in Keijenborg te staan aan de Kerkstraat voor de kerk. Reserveren kan via het internet. Informatie kan men krijgen op de website of bij ambassadeur Elly Prinsen via de mail.


www.mobielgedeeld.nl
keijenborg@mobielgedeeld.nl