IJspret van (jeugd-)leden van IJsclub de Molenkolk bij De Scheg in Deventer. Foto: PR
IJspret van (jeugd-)leden van IJsclub de Molenkolk bij De Scheg in Deventer. Foto: PR

IJs en friet voor jeugdleden van ijsclub De Molenkolk

STEENDEREN/DEVENTER - Ruim 25 (jeugd-) leden van IJsclub de Molenkolk hebben 13 maart genoten van een prachtige schaatsochtend op ijsbaan De Scheg in Deventer.

Bestuurslid Willy Rutjes van ijsclub De Molenkolk: "Natuurijs zat er de afgelopen winter helaas niet in dus hebben we deze schaatsochtend naar de Scheg georganiseerd. Veel families zijn al jaren trouw lid van onze vereniging en op deze manier willen wij hen toch wat bieden." Na afloop van het schaatsen konden de deelnemers onbeperkt friet eten.

Honderdjarig bestaan
Uiteraard draait het bij de ijsclub om schaatsen op eigen natuurijs maar dat wil niet zeggen dat het bestuur stil zit in perioden dat het klimaat even niet meewerkt. De club bestaat over een paar jaar honderd jaar en nu al wordt nagedacht hoe van dit jubileum een onvergetelijke gebeurtenis te maken.
"Het duurt nog even maar we hebben al een aantal prachtige ideeën. Natuurlijk hopen we de komende jaren op veel ijs maar dat hebben we helaas niet in de hand. Honderd jaar bestaan is niet veel verenigingen gegeven dus we laten het zeker niet ongemerkt voorbijgaan. De volgende ledenvergadering gaan we al een tipje van de sluier oplichten", aldus Martje Eggens, secretaris van de ijsclub.