Nolly Bouhuijs wordt geïnspireerd door Frankrijk en de Provence. Foto: Kunst4daagse
Nolly Bouhuijs wordt geïnspireerd door Frankrijk en de Provence. Foto: Kunst4daagse

Kennismaken met kunst4daagse deelnemers rondom Hummelo

BRONCKHORST – De kunstmanifestatie in Bronckhorst, gehouden van 5 t/m 8 mei viert dit jaar het tienjarig jubileum. Voor de tiende keer openen vele kunstenaars, galeriehouders en (gelegenheid)kunstlocaties hun poorten voor een breed publiek. Deze week aandacht voor de (fiets)route in en rond Hummelo. De locaties van de deelnemers zijn herkenbaar aan de vlag, beachvlag of banner.

Aandachtspunt: Op zondag 8 mei loopt de route van de Wielerronde Giro d'Italia in de ochtend en een deel van de middag door Hummelo. Tijdelijk kunnen delen van de Kunstroute afgesloten zijn.

Deze route start en eindigt op de parkeerplaats van De Gouden Karper, dat in de volksmond ook wel de Krent wordt genoemd.
Aan de J.D. Pennekampweg 26 is Atelier '2 Blauwe Matrozen', het portretatelier van Irene van Leeuwen. Haar huiskamer is tentoonstellingsruimte. Kunstcollectief Noord en Oost exposeert in de sier- en landschapstuin aan de Rozengaarderweg 2. Deelnemers zijn Tom Lucassen, Linda van Huffelen, Hans van Roggen, Maria Bomers,Henny Schaapman en Babette van Duinkerken.
Kampeerboerderij Groot Zande aan de Rijksweg N317 nummer 122 biedt ruimte aan Graat Metz, Ingrid Sewpersad en José Seeling om hun werk te tonen. Eveneens aan de Rijksweg, nummer 40a bevindt zich het atelier aan huis van Julia Joosen.
Atelier De Witte Hemel is een werkatelier, gesitueerd in monument De Witte Hemel. De tweehonderd jaar oude boerderij is tegenwoordig de woon- en werkstede van Liesbeth Mulder. Zij exposeert er met Cees Roorda. Kunstenaar Frans Gerritsen heeft zijn atelier ZeppGerritsen aan huis, Rijksweg 25. Frans werkt daarnaast samen met Henk van Kesteren onder de naam Inyx-art.
De wijngaard van Wijnboerderij 't Heekenbroek is omringd door prachtige natuur. De bezoekersruimte heeft de naam De Dobbe, dit is in Groningen een (vee)drink plaats, waar Nolly Bouhuijs uit Eerbeek exposeert. Maria Geschiere en Olga Boh exposeren bij Ars Longatuin, Zomerweg 29. Deze tuin is in 1998 opgezet en in de loop der jaren veranderd tot een rustgevende plek. Het heeft een bamboetuin, vijver, een Marokkaans en Aziatisch terras.
Verscholen achter de winterdijk van de Gelderse IJssel, aan de Capellegoedweg 4a ligt Minicamping 't Hofke. Huidige eigenaren van voormalig bakhuis 't Hofke, Janny Kuiper en Tonny van Deudekom, kwamen er in 1998 wonen en begonnen in 1999 de minicamping naast hun huis. Janny Kuiper en gast-exposant Ria Tijhaar tonen hun werk.
Maurice Kummers exposeert bij IJsboerderij de Steenoven. De boerderij ligt op het Landgoed Enghuizen, het oudste gebouw dateert van 1843. De boerderij is vanaf 1921 in handen van de familie Pelgrom. Vanaf 1997 maakte Ronald Pelgrom ambachtelijk bereid ijs van de melk van hun koeien in het voormalige tanklokaal, vanaf 2010 in de ijsmakerij in de nieuwe, welzijnsvriendelijke stal. Er is een ontvangstruimte en terras met speeltuin. Eveneens aan de Broekstraat, huisnummer 13 exposeren Mariette Schouten en Corry Kooy in galerie 'de Bisschop', maar ook op het erf. Boerderij De Bisschop, het ouderlijk huis van Mariette Schouten, dateert van midden 1700.
Aan de Van Heeckerenweg 1a, in het voormalig bijgebouw van de kerk Het Wissel, voormalig peuterspeelzaal en schilderswerkplaats, is na een verbouwing het atelier en de cursusruimte van Fieke Jolink gevestigd, Project1Art.
Via de Dorpsstraat wordt het centrum van Hummelo bereikt.

Alle routes staan in de brochure bij Weekblad Contact en de website.


kunst4daagsebronckhorst.nl