Hentje Onstenk gehuldigd voor zestig jaar Hengelo's Gemengd koor. Foto: PR
Hentje Onstenk gehuldigd voor zestig jaar Hengelo's Gemengd koor. Foto: PR

Mevrouw Hentje Onstenk zingt zestig jaar bij Hengelo's Gemengd Koor

HENGELO - Op dinsdag 23 februari heette voorzitter Roelof van Gijsel een bijna volledig koor van harte welkom voor de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering. In het bijzonder een woord van welkom aan de dirigent Rob Mullink en de Heren Onstenk, zonen van Hentje, die als verrassing ook aanwezig waren.

De voorzitter keek nog even terug naar het afgelopen jaar, met als hoogtepunt het Kerstconcert, de nieuwe leden die zij welkom mochten heten, het overlijden van Willemijn Zegers en de ernstig zieke leden die nu niet aanwezig kunnen zijn, maar wel in hun gedachten waren. De dirigent ontving dankwoorden, want ook hij is er debet aan, dat de sfeer in het koor zo fijn en goed is. De familie Langeler werd met een bloemetje bedankt voor de fijne samenwerking het hele jaar door. De notulen, jaarverslag en financieel verslag van de nieuwe penningmeester Hennie Wormgoor werden goedgekeurd. Met een positief saldo werd besloten de contributie niet te verhogen. Mevrouw Hentje Onstenk werd door de voorzitter gehuldigd. Zij is zestig jaar trouw lid, maakte vele jaren deel uit van het bestuur, was er bijna altijd en hoorde bij de harde 'kern' die zestig jaar bij de alten haar toontje meezong. Zij werd bij deze huldiging benoemd tot Ere Lid van het Hengelo's Gemengd Koor, met daarbij een oorkonde, door Iet Feith gemaakt. Hentje was vol bewondering. Daarnaast nog een G-sleutel als hanger in zilver met zirkoontjes, dat zeer in de smaak viel. Met een boeket bloemen en een zoen van de voorzitter werd daarna nog een lied op haar gezongen, gemaakt door Miny Engbers. Rob Mullink omlijste dit alles met muziek op zijn accordeon. Hentje dankte, zichtbaar geƫmotioneerd, eenieder die aan deze huldiging had meegewerkt en hoopte dat ze nog lang zou kunnen blijven komen zingen.
Bij de bestuursverkiezing was mevrouw Miny Engbers aftredend en niet herkiesbaar. Mevrouw Dicky Walgemoet was als enige kandidaat voorgedragen door het bestuur. Omdat er geen tegenkandidaten waren binnengekomen werd zij bij acclamatie gekozen. Met een warm applaus door de zaal ondersteund. Mevrouw Miny Engbers werd met een warm applaus van de leden, een mooi boeket en de zoen van de voorzitter heel hartelijk bedankt voor haar vele werk binnen haar 25 jaren in het bestuur. Zij beheerde het ziekenpotje, en bezocht de zieke leden namens het hele koor. Zij was een bestuurslid waar je altijd van op aan kon, die nooit een blad voor de mond nam en zeer tactische gaven bezat. Nadat de verdere agendapunten waren verwerkt, werd nog even stil gestaan bij de activiteiten die voor dit jaar op het programma staan. Met als hoogtepunt voor dit jaar een driedaagse concertreis naar Trier. Met een dankwoord aan allen die op welke wijze dan ook veel werk doen voor onze vereniging sluit de voorzitter een zeer geanimeerde vergadering en wenst allen wel thuis!