De Bleijkebus die elke derde zaterdag door de Achterhoek toert. Foto: PR
De Bleijkebus die elke derde zaterdag door de Achterhoek toert. Foto: PR

De Bleijkebus rijdt door de Achterhoek

KEIJENBORG - De Ouderenbond KBO Keijenborg mocht op zaterdag 20 februari een cheque ter waarde van € 500 in ontvangst nemen voor 'de Bleijkebus', aangeboden door Stichting Streekfonds Achterhoek. De heer Henk Tjoonk, bestuurslid van de Stichting, overhandigde de cheque aan mevrouw Mullink, een van de zes ouderen die deze middag mee gingen met de Bleijkebus, in aanwezigheid van een aantal vrijwilligers en KBO-voorzitter Marijke Hilderink. De Bleijkebus toert elke derde zaterdag van de maand door de Achterhoek met ouderen, die zelf niet meer zo mobiel zijn en die begeleid worden door twee vrijwilligers van de KBO. Na de uitreiking van de cheque reed de bus, bestuurd door Tonnie Willemsen, een van de vrijwillige chauffeurs, richting Lochem, waar een tuincentrum werd bezocht, waarna in Ruurlo werd genoten van een heerlijke pannenkoek. Iedereen had genoten van het uitstapje, mede mogelijk gemaakt door het 'Achterhoek Buideltje'.


Informatieavond GBB op woensdag 2 maart

VIERAKKER - Gemeente Belangen Bronckhorst (GBB) houdt een informatieavond over te realiseren nieuwe bestemmingsplan buitengebied (Hengelo / Vorden), wonen en werken in uw directe leefomgeving.

Gezien het feit dat de Gemeenteraad van Bronckhorst in de loop van dit jaar een nieuwe visie presenteert met name over landbouwkundige ontwikkelingen in dit gebied is voor GBB mede de aanleiding deze avond te organiseren. De inleiding wordt verzorgd door Van Goud Advocaten gevestigd te Arnhem, na afloop hiervan is er gelegenheid in dit kader vragen te stellen aan de inleiders.

Locatie: de Theetuin, IJselweg 13 te Vierakker, aanvang: 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur.