Dames DVO3 met sponsor Wendy Doornink. Foto: PR

Dames DVO3 in nieuw tenue

HENGELO - Eind januari kwam Wendy Doornink, partner van Mark Zaagsma van Signstation uit Zelhem, de nieuwe trainingsjasjes voor dames 3 brengen. Signstation is al een aantal jaren sponsor en de oude jasjes waren aan vervanging toe. Als dank voor dit gulle gebaar kreeg Wendy Doornink als vertegenwoordigster van Signstation een prachtige bos bloemen uitgereikt. Of het door de nieuwe jasjes kwam, weet dames 3 niet, maar feit wil dat ze deze wedstrijd gewonnen hebben. Op de foto (v.l.n.r. boven): Patrick Maresch, Wilma Wieggers, Martine Wolsink, Renate Garritsen, Femke Assink, Chantal Hendriks, Wendy Doornink. Onder: Jacqueline Hukker, Natalie Tragter, Linda Momberg, Jorine Maresch, Eva Plekkenpol.

DVO DS1 in goede vorm

HENGELO - De dames van DVO DS1 hebben in Hengelo tegen Saasveldia DS1 in een uitstekende wedstrijd met 3-1 weten te winnen. Een goede prestatie omdat in Weerselo nog met 3-2 was verloren tegen een tegenstander die twee plaatsen hoger op de ranglijst stond.

In de eerste set wees nog niets op een gemakkelijke zege. De strijd ging lange tijd gelijk op. Na de 16-16 kon Saasveldia een gat te slaan, vooral doordat DVO wat foutjes maakte in passing en opslag. Bij de 21-23 maakte Saasveldia een heel gelukkig maar belangrijk punt, waarna de set met 21-25 verloren ging. Daarna voerde DVO de druk op en dat bleek het juiste middel. De Hengelose vrouwen namen een voorsprong en stonden deze niet meer af. De aanvallen liepen lekker, zowel via de buitenspelers als door het midden. De verdediging en blokkering stond goed, waardoor Saasveldia er niet goed meer door kon en steeds meer slordigheden en foutjes maakte. Aan het eind van de set liep DVO verder uit en won de set met 25-18. Beide teams konden als middenmoters frank en vrij spelen, maar spannend werd het niet meer. In de derde set nam DVO direct een 9-0 voorsprong na een lange opslagserie van Esmee Regelink. De ploeg was helemaal 'los' en de Tukkerse dames wisten hier nog maar weinig tegenover te stellen. De DVO-aanvalsters konden zich lekker uitleven op de passes op maat van de uitblinkende spelverdeelster Esmee Regelink. De derde set werd dan met ruim verschil gewonnen: 25-15. In de laatste set hetzelfde patroon. DVO wist de concentratie vast te houden, direct weer een gat te slaan en de voorsprong verder uit te bouwen. Via tussenstanden 5-0, 10-5, 17-9 werd het uiteindelijk een gemakkelijke 25-14 overwinning, zodat de goed fluitende scheidsrechter een handtekening kon zetten voor een 3-1 zege voor DVO. DVO kan misschien nog proberen de vierde plaats te bemachtigen. In deze goede vorm en met oog op het resterende programma zijn er nog mogelijkheden om Tante Sien Esch Stars in te halen. Volgende wedstrijd: 5 maart DVO – Krekkers, 17.45 uur in sporthal de Kamp.

Talent van de week Lauren Maresch geeft het goede voorbeeld. Foto: Willy Hermans