Nieuwe tentoonstelling Kunstgemaal

BRONKHORST - Zaterdag 16 januari is er een nieuwe tentoonstelling geopend in Het Kunstgemaal Bronkhorst. Iedereen wordt van harte uitgenodigd om deze feestelijke expositie te komen bezoeken. En na afloop wat te drinken en van het prachtige uitzicht op de uiterwaarden te genieten. In deze tentoonstelling laat Het Kunstgemaal werk zien van Ide André, Merel Jansen, Liselotte Schuppers, Melanie Bosboom en Daphne ter Wee.

Voor de winterexpositie brengt Het Kunstgemaal vijf vooraanstaande, jonge kunstenaars bij elkaar wiens 'roots' in de Achterhoek liggen. De tentoonstelling probeert, met het magistrale landschap rondom Het Kunstgemaal als context, deze schijnbaar terloops bindende factor tussen het zeer diverse werk van Ide André (installaties), Merel Jansen (schilderen), Melanie Bosboom (installaties), Lisselot Schuppers (modefotografie) en Daphne Terwee (tekenen) te onderzoeken. Heeft het feit dat deze kunstenaars gelijke wortels hebben geleid tot parallelle interesses? Hebben de individuele werken een relatie onderling of met de context waarin ze getoond worden? Door middel van een salonopstelling worden deze vragen letterlijk en symbolisch in de ruimte gesteld. De expositie duurt van 16 januari tot en met 20 maart. Openingstijden zijn donderdag tot en met zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur. Het Kunstgemaal Bronkhorst, Veerweg 1 Bronkhorst. De toegang is vrij.

DVO H1 start nieuwe jaar voortvarend

HENGELO - DVO Heren 1 is het nieuwe kalenderjaar goed begonnen. Allebei de wedstrijden tegen respectievelijk The Phantoms uit Doesburg en Orion uit Doetinchem werden winnend afgesloten.

De wedstrijd tegen The Phantoms was er een die gewonnen moest worden. De ploeg uit Doesburg is een directe concurrent van DVO en de ploeg van trainer Carlo Schutten was ook erg gebrand om een goed resultaat neer te zetten. De laatste wedstrijden voor de kerst waren niet al te best afgewerkt dus de ploeg zocht naar revanche.
In de eerste set werd nog verloren met 21-25 maar in de tweede set herstelde DVO zich knap. De gehele set heerste de door Roozegaarde gesponsorde ploeg en er werd ook verdiend gewonnen met 25-20. In de derde set werd eigenlijk een kopie van de tweede. DVO was sterker, stond continue op voorsprong maar maakte op beslissende momenten fouten. Hierdoor sleepte The Phantoms de derde set binnen. Enorm gebrand ging de ploeg uit Hengelo op zoek naar de winst in set vier. Door opnieuw sterk spel werd deze set met 25-19 gewonnen. We voelden dat er meer in zat en dat we de wedstrijd niet konden laten lopen. De laatste set werd er geconcentreerd gespeeld en deze ging ook volledig verdiend met 15-08 naar DVO. Een mooi begin van het nieuwe jaar met een 3-2 overwinning!

Enkele dagen na de spannende wedstrijd tegen The Phantoms stond de doordeweekse wedstrijd tegen Orion H4 op het programma. Dit is de hekkensluiter in de competitie. De ploeg had tot op heden slechts twee punten weten te behalen. DVO wilde hier dan ook zeker geen punten laten liggen.
Dat de tegenstander niet voor niets laatste stond was in het begin goed te merken. DVO was heer een meester en pakte de eerste set overtuigend met 25-09. Het goede spel werd af en toe gemakszuchtiger, maar dit brengt het spelen tegen een mindere tegenstander vaak met zich mee. DVO liet zich echter niet verrassen en won achtereenvolgens met 25-17, 25-13 en 25-14. De jonge ploeg deed dus wat het moest doen en kwam met een 4-0 overwinning naar Hengelo terug.
Het blijven drukke weken voor DVO H1 want zaterdag 30 januari staat de wedstrijd op het programma tegen subtopper VIOS uit Eefde. De wedstrijd begint om 17.30. We nodigen u dan ook van harte uit om ons te komen te supporteren want dit kunnen we goed gebruiken!

Dubbel verlies DVO DS1

HENGELO - Op maandag 18 januari zijn de dames van DVO in de derde bekerronde uitgeschakeld. Van tweedeklasser Holyoke uit Enter werd met 3-1 verloren. Zonder Lianne Versteege en Lise Middelkoop speelde DVO een slechte wedstrijd.

Nadat de eerste set met 25-22 verloren ging, leek dit te worden rechtgezet na een gewonnen tweede set met 20-25. Daarna speelde DVO de slechtste set van het seizoen en kwam zelfs met 20-6 achter. Niets lukte, alles ging fout. DVO begon nog wel aan inhaalrace, maar deze kwam te laat en de derde set ging met 25-16 verloren.
In de vierde set herstelde DVO zich enigszins. Bij een 15-19 stand leek een vijfde set in het verschiet. Daarna liet DVO het opnieuw afweten en kon Holyoke tot hun eigen verbazing de set alsnog met 25-23 naar zich toe trekken. Hiermee was voor DVO DS1 het bekeravontuur voorbij.
Zaterdag 23 januari moesten de DVO dames weer naar Twente om in De Lutte tegen titelkandidaat Lutheria te spelen. Thuis was al met 0-4 verloren tegen dit sterke team. Ook de uitwedstrijd ging met 4-0 verloren, al waren de Hengelose vrouwen in twee sets dicht bij een punt.
In de eerste set nam DVO zelfs verrassend een voorsprong en leek het een spannende wedstrijd te gaan worden. Nadat Lutheria de druk wat opvoerde moest DVO uiteindelijk de set toch uit handen geven (25-18). In de tweede en derde set kon DVO weinig tegenstand bieden en werd het snel op een achterstand gezet die niet meer kon worden ingelopen (25-14 en 25-11).
In de laatste set herstelde DVO zich en was dichtbij de setwinst. Met 27-25 lukte dat ook dit keer net niet en zodoende ging DVO met een 4-0 nederlaag huiswaarts.
Door de twee nederlagen achtereen zakte DVO naar de zesde plaats. Zaterdag 30 januari komt de volgende kampioenskandidaat op bezoek. Tegen de huidige koploper BOVO uit Aalten speelt DVO doorgaans goed en zal ook dit keer proberen deze ploeg punten af te pakken.

Vrijwilligers gezocht 'Op Stap'

REGIO - Samen bijkletsen bij een kopje koffie, samen naar het bos of samen naar een terrasje... Het lijkt zo vanzelfsprekend. Maar voor mensen met psychische of psychiatrische problemen is dit alledaagse contact niet altijd zo vanzelfsprekend. Vriendendienst 'Op Stap' brengt deze mensen weer in contact door het inzetten van vrijwilligers. Samen worden alledaagse activiteiten ondernomen. Het is de bedoeling dat u als vrijwilliger één keer per week of twee weken een dagdeel beschikbaar bent voor uw maatje. Het maatjescontact duurt in principe een jaar, na een korte proefperiode waarin bekeken wordt of het 'klikt'. Vriendendienst 'Op Stap' is werkzaam in Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doesburg, Doetinchem, Montferland, Oude IJsselstreek, Winterswijk en Zutphen. Voor aanmelding en/of meer informatie kunt u contact opnemen via www.ggnet.nl/vriendendienst, e-mail vriendendienst.oost-gelderland@ggnet.nl of telefoon: 088-933 1180 (secretariaat).