Kapsalon Het Kniphuus heeft een nieuw uiterlijk. Foto: Liesbeth Spaansen
Kapsalon Het Kniphuus heeft een nieuw uiterlijk. Foto: Liesbeth Spaansen Foto: Liesbeth Spaansen

Vijftienjarig jubileum Het Kniphuus
gevierd met nieuw interieur

BAAK - Kapsalon Het Kniphuus bestond 2 januari 2016 vijftien jaar en dat werd gevierd. Mira Samberg greep deze gelegenheid aan om de salon van een nieuw, frisse uiterlijk te voorzien. Na een paar weken flink klussen is het bijna zover.

"We hebben alles veranderd en geschilderd," vertelt Mira enthousiast. De muren werden wit geschilderd door 'schilders' Michel en Koen. "Elcke Peelen, van 'Kunst van Elcke' maakt daar dan de muurschildering op: Amsterdamse huisjes met een Boakse twist." Elcke is bekend om haar kleurrijke schilderijen van Amsterdamse huisjes. Op de muren van de kapsalon zijn onder andere de Baakse kerk en de cafés zijn te herkennen, evenals de Boakse vlag. Natuurlijk ontbreekt de kapsalon zelf niet.
Tijdens de renovatie knipten Mira Samberg en Petra Bergsma, die alweer 9.5 jaar bij Het Kniphuus is, in de gang van het woonhuis. "De klanten gingen via de voordeur naar binnen. Het was heel gezellig," lacht MIra. "Alleen had je wel de wasbak nodig, maar daar kon je altijd bij. De klanten vonden het wel leuk om rond te kijken."
"Ik wil de klanten bedanken voor het vertrouwen in al die jaren en dat we op dezelfde voet verder kunnen gaan. Zonder hen red je het niet."
Kapsalon Het Kniphuus, Molenweg 7, 7223 DN Baak, telefoon (0575) 442067. Meer informatie op de site en facebook.


www.hetkniphuus.nl

facebook hetkniphuus


Derde Achterhoekse Beach Festival

KEIJENBORG – Op zaterdag 14 en zondag 15 mei wordt alweer de derde editie van het Achterhoeks Beach Festival georganiseerd op het kermisterrein in Keijenborg. De grootste wijziging dit jaar is de datum van het evenement. Voorgaande jaren werd het festival in het tweede weekend van september georganiseerd.

''De beslissing om het festival te verplaatsen naar dit weekend heeft vooral te maken met de vele evenementen die plaatsvinden in het tweede weekend september. Daarnaast was het duidelijk dat het beachvolleybaltoernooi een groot succes was. Er deden vorig jaar maar liefst veertig teams mee op de vrijdagavond. We zaten toen eigenlijk al aan ons plafond. Dit kwam omdat er voldoende verlichting nodig is en er eigenlijk te weinig tijd is om zo'n groot toernooi op één avond te organiseren. We hebben daarom als organisatie besloten om het volleybaltoernooi op zondag 15 mei te organiseren," aldus Dorus Jansen, een van de organisatoren van het festival.
Dat het Achterhoeks Beach Festival een blijvertje is moge duidelijk zijn. De voorgaande edities zijn succesvol verlopen en de organisatie wil het evenement graag uitbouwen. Dit jaar staan er maar liefst vijf DJ's op zaterdagavond gepland. Daarnaast heeft de organisatie het festivalterrein iets aangepast. Frank Scheffer vertelt dat het terrein nu compacter is ingericht en het festival een stuk gezelliger aanvoelt. ''Er is veel aandacht besteed aan de aankleding van het festivalterrein en voor de 'oudere garde' hebben we een leuke verrassing. Op zondagmiddag is het festivalterrein voor iedereen gratis toegankelijk. Amando de Jong, ook een van de organisatoren licht deze keuze toe: ''We willen graag een evenement organiseren waarbij we iedereen iets kunnen bieden. We hebben gemerkt dat het volleybal erg goed werd bezocht en hebben daarom dit jaar een uitgebreid programma in elkaar gezet rondom dit toernooi. Wat het programma precies wordt houden we nog even geheim maar er is voor jong en oud van alles te beleven op het festivalterrein. Niemand hoeft zich te vervelen.''
De inschrijving voor het beachvolleybal toernooi is ondertussen al geopend. Teams kunnen zich aanmelden door hun teamnaam, namen van de spelers en de klasse waarin zij willen meedoen (wedstrijdklasse of recreantenklasse) te mailen naar achterhoeksbeachfestival@gmail.com. De inschrijfkosten bedragen €20 per team bestaant uit minimaal vier personen.