Marietje ter Horst (l.) kreeg van Dorien Tolkamp een attentie aangeboden. Foto: PR
Marietje ter Horst (l.) kreeg van Dorien Tolkamp een attentie aangeboden. Foto: PR

Jaarvergadering ZijActief

KEIJENBORG - Woensdagavond 20 januari was er de jaarvergadering van ZijActief. Er werd begonnen met en kopje koffie/thee met een heerlijke oliebol, waarna de voorzitster Marietje ter Horst de avond opende met een mooi gedicht.

Hierna las Annie Lueb de notulen voor en Marietje Jansen het financiële gedeelte. De kascontrole was gedaan door Trees Beuwer en Willemien Hermans en goedgekeurd. Annie Lanters neemt voor 2017 de kascontrole waar met de eerstgenoemde. De voorzitster deelde mede dat er op zaterdag 12 maart bij 'De Radstake' te Heelweg de provinciale jaarvergadering is. Na dit officiële gedeelte werden de dames van de bezorging van de maandelijkse uitnodigingen een attentie aangeboden. Twee leden werden gehuldigd door de voorzitster, met name een veertigjarig lid, dit was mevrouw Anneke Weverink. Mevrouw Riet Niesink was vijftig jarig lid. Zij waren allebei deze avond verhinderd.
Mevrouw Dorie Tolkamp was als bestuurslid aftredend en herkiesbaar, zij werd met groot applaus herkozen. Als voorzitster was mevrouw Marietje ter Horst aftredend maar niet herkiesbaar. Zij kreeg een cadeau aangeboden door één van de bestuursleden voor al die jaren als voorzitster.

In de pauze werd het gezelschap een drankje aangeboden met versnapering, waarna het bestuur verder de avond vulde met een fotopuzzel. Er werden onder de leden stukjes van de puzzel rondgedeeld en er moest door het husselen de juiste foto te voorschijn komen. Het werd een mooi vermaak onder elkaar.
Aan het eind van de avond wenste het bestuur ons een veilige thuiskomst en tot 17 februari toe.


Blind dates voor Zonnebloemgasten

STEENDEREN/DOETINCHEM – In de tweede week van december werd het Nationaal Theaterweekend op 15, 16 en 17 januari van het nieuwe jaar aangekondigd. Het genre en het tijdstip van de voorstellingen waren bekend, maar wat de bezoeker te zien of te horen zou krijgen, dat bleef een verrassing. Zouden er Zonnebloem-gasten zijn die een dergelijke blind date in de Doetinchemse schouwburg Amphion aan zouden durven? Jawel hoor!

Theaterconcert
In december werd voor deze voorstelling alleen nog maar een tipje van de sluier opgelicht: 'deze zingende swingende blauwe dames brengen de jaren zestig (sixties) tot leven!'. Voor een drietal gasten was dat voldoende; voor hen en een vrijwilliger die onder andere zorgde voor het vervoer, werden plaatsen voor de voorstelling op 15 januari gereserveerd.
Bang! Bang!, een van de hits van Cher, kwam voorbij in het optreden van de vijf dames van The Bluebettes. Met de een achter de drums, de ander achter de toetsen, anderen met gitaar of basgitaar om de nek zorgden zij voor een gevarieerd programma met nummers van onder andere The Supremes, The Ronettes en Nancy Sinatra. Met een haast tomeloze energie, een flinke dosis muzikaliteit en een brok humor namen zij de gasten mee naar de jaren zestig. Gasten en vrijwilliger gingen met The Bluebettes op de foto; maar jammer genoeg was deze, zoals de vrijwilliger liet weten "… van een niet zo'n denderende kwaliteit; gelukkig kan het tegenovergestelde gezegd worden van de voorstelling!"

Kleintje Klassiek ..
.. in groots formaat. Dat was in december voor deze voorstelling de hint. Niet wetend welke werken van welke componisten ten gehore gebracht zouden worden, gingen drie Zonnebloem-gasten de uitdaging aan. Samen met een vrijwilliger genoten zij zondag, 17 januari van het Habsburgs Straussorkest, dat het programma 'Wien bleibt Wien' onder andere in het Amsterdamse Concertgebouw heeft uitgevoerd maar ook gespeeld heeft op de Zwarte Cross. Dat onder leiding van maestro Jeroen Weierink. In Amphion werden de aanwezigen getrakteerd op werken als de Kaiserwalzer en An der Schönen Blauen Donau.
Tenor Morschi Franz vertolkte een aantal liederen waaronder Dein ist mein Ganzes Herz. Was het al moeilijk om onder al die noten stil te blijven zitten, zachtjes wiegend op de muziek of met een vinger meetikkend op de maat, dat bleek vanzelfsprekend onmogelijk bij de uitvoering van de Radetsky-mars!
Eigenlijk onnodig om nog te zeggen: de gasten van de Zonnebloem-afdeling Steenderen e.o. hebben genoten van hun blind dates!


Nieuwjaarsbijeenkomst ANBO

HENGELO - Woensdagmiddag 20 januari hield ANBO Hengelo/Steenderen haar Nieuwjaarsbijeenkomst bij Wolbrink in Hengelo. De zaal zat met zeventig personen goed vol.

Bij binnenkomst stonden de bestuursleden bij de deur om iedereen persoonlijk de beste wensen voor 2016 te wensen en werden de aanwezigen getrakteerd op koffie of thee met een zelf gebakken Nieuwjaarsrolletje. Na de korte openingsspeech van vicevoorzitter dhr. Grotenhuijs ging de middag goed los met zangeres Rita Oldenhave van Duo Ziezoo. Ze zong allerlei bekende en minder bekende liedjes en iedereen kon een verzoeknummer indienen. Op de vrolijke muziek kon volop gedanst worden en daar werd ook goed gebruik van gemaakt door de aanwezigen. Het optreden van Rita Oldenhave werd afgesloten met het nummer 'Sierra Madre' waarbij alle aanwezigen werd gevraagd om op de dansvloer voor het podium te komen staan en met de armen mee te zwaaien en vervolgens op de klanken van het Hengels Volkslied een polonaise door de zaal. De middag werd afgesloten met een verloting waarbij leuke prijzen te winnen waren.
Het zou heel jammer zijn als dit soort gezellige en druk bezochte bijeenkomsten zouden verdwijnen door de onrust binnen ANBO. De volgende bijeenkomst voor ANBO Hengelo/Steenderen staat gepland op 17 februari . Op de agenda staat dan de Ledenvergadering en het traditionele stamppotbuffet. Deze middag is alleen voor ANBO Leden en voor ex leden die in 2015 hebben opgezegd.

Polonaise tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de ANBO. Foto: PR