Enthousiaste jongens turners. Foto: PR
Enthousiaste jongens turners. Foto: PR

Jongenswedstrijd turnen levert
zeven medailles op

REGIO - Op zaterdag 9 januari organiseerde gymnastiekvereniging DOS een jongenswedstrijd in de sportzaal van 't Onderschoer in Barchem. Maar liefst zestig deelnemers van zes verenigingen (SZG Zutphen, WSV Warnsveld, RGV Ruurlo, Brinio Lochem, Achilles Hengelo en DOS Barchem) gingen met elkaar de strijd aan op vijf verschillende onderdelen.

Vanaf de tribune werden de jongens aangemoedigd door enthousiaste ouders, broertjes en zusjes.
De jongens waren verdeeld over twee wedstrijden. Bejamin 17 Tabe Schuurman, Teun Steentjes, Sil Wesselink. Instap 17 Marcus Flier, instap 16 Dries Schuurman, Jorrit Kornegoor, Lasse Harmsen.

Voor de jongste jongens was het de eerste keer dat ze meededen aan een turnwedstrijd, en ook voor Joyce was het de eerste jongens wedstrijd. Dit was even spannend, maar wat hebben ze het goed gedaan! Ook deden de jongens van jong-talent mee aan de wedstrijd. Instap 14 Rens Kafoe, Quinten Uitdenboogaard, Pupil 13 Iwan Kornegoor, Junior 1, Jan-Gardy Lootsma onder begeleiding van Betty en Joris.
Er was goed geoefend, en dat was te zien aan de prestaties maar liefst zeven mooie medailles gingen ermee naar huis.


Gezellige Pre-instap wedstrijd

STEENDEREN - Op 16 januari organiseerden turnverenigingen DOG uit Baak en de Sperwer uit Hummelo en Keppel hun pre-instap turnwedstrijd in Steenderen.

Er was een mooi deelnemersveld bestaande uit een ruime honderd deelneemstertjes. Turnen wordt ingedeeld op leeftijden. De jongst mogelijk groep voor de wedstrijden wordt pre-instap genoemd en bestaat uit meiden tussen de vijf en zeven jaar. Allemaal mochten ze laten zien wat ze konden op de sprong, de balk, de vloer en de brug.
Enkele jaren organiseren DOG en de Sperwer deze wedstrijd samen.

Beide zijn het verenigingen waarbij plezier in bewegen centraal staat. Buiten turnen, worden dansen, free-runnen en bewegen voor volwassen aangeboden.