De voormalige RK basisschool naast De Bongerd. Foto: PR
De voormalige RK basisschool naast De Bongerd. Foto: PR

Ideeën over wonen, zorg en welzijn in Steenderen en omgeving

STEENDEREN - Stichting Welzijn Steenderen en Stichting Woon-zorgcentrum De Bongerd roepen iedereen op om ideeën voor activiteiten voor jong en oud in en om Steenderen aan hen te melden.

De beide stichtingen trekken samen op om te kijken of er een nieuw activiteitencentrum kan worden gevormd. De activiteiten en de activiteitenruimtes in de Bongerd zijn dringend aan herziening toe en de drempel om naar binnen te gaan wordt, voor anderen dan de huidige ouderen, als heel hoog ervaren.
De jeugd 'durft' er niet naar binnen. Door een groot deel de huidige zestigplussers wordt aangegeven dat zij, over vijf tot tien jaar niet snel aan de activiteiten in 'De Bongerd' zullen deelnemen. De oudere van nu is niet de oudere van later. Een andere generatie ouderen vraagt straks om een ander soort activiteiten en voorzieningen. Ook zouden ze graag de wisselwerking tussen jong en oud willen bevorderen. Inmiddels hebben gesprekken plaatsgevonden met de gemeente Bronckhorst over de bestemming van de, naast de Bongerd gelegen, RK basisschool. Dit gebouw komt naar verwachting het eerste kwartaal van 2016 vrij. Het ligt voor de hand om na te denken of de school kan worden benut voor welzijn, wonen en of zorg.
De gesprekken met de gemeente verlopen positief maar daarmee is het nog niet geregeld. Het is belangrijk om goed na te denken wat de functie van het gebouw moet worden. Wonen met zorg of bijvoorbeeld het 'overhevelen' van de welzijnactiviteiten van de Bongerd naar de school zijn opties die verder moeten worden uitgewerkt.
Ook ideeën over activiteiten voor jongeren zijn van harte welkom. "Wie weet gaat een door jou langgekoesterde droom voor een bepaalde activiteit in Steenderen wel in vervulling." Mail het naar info@welzijnsteenderen.nl, of beter nog laat iedereen een bericht zetten op de speciaal hiervoor opgerichte facebookpagina en deel deze pagina! De Stichtingen hopen dat er veel ideeën worden geplaatst!


www.facebook.com/ideeenwelzijnsteenderen