Puur Natuur in Hengelo. Foto: PR
Puur Natuur in Hengelo. Foto: PR

Opbrengst Goede Doelentoernooi Bridgeclub
Bronkhorst voor Puur Natuur

TOLDIJK - Bridgeclub Bronkhorst organiseert jaarlijks het Goede Doelentoernooi. In 2016 is dit toernooi op zaterdag 23 januari en het wordt gespeeld in Café Restaurant Den Bremer in Toldijk. Aanvang 13.00 uur, zaal open 12.00 uur. Er is sponsoring van Autobedrijf Melgers, de Regio Bank, Café Restaurant Den Bremer en Hotel Asteria.

Puur Natuur
De opbrengst is dit keer voor Puur Natuur in Hengelo. Puur Natuur is een onderdeel van het cluster Werk & Begeleiding van Philadelphia Zorg. Hier werken vijftien cliënten uit de regio, die worden ondersteund door circa vijfentwintig vrijwilligers. Naast het vervaardigen van cadeauartikelen van keramiek, pulp, papier en stof is er ook dagbesteding actief in het dorp.
Wekelijks wordt de was van voetbalvereniging Pax opgehaald en gewassen, gevouwen, gesorteerd en weer teruggebracht. Cliënten helpen bij AH en De Bleijke in de winkel en bij het ronddelen van de koffie. Het Bleijke park wordt zwerfvuil-vrij gehouden. Vrijwilligers gaan wekelijks met hen bij de bewoners van de Meindershof langs om oud papier, glaswerk en statiegeldflessen af te voeren. Het zijn participatie-activiteiten die de cliënten, met hun eigen kwaliteiten, verbinden met de burgers van het dorp. Mooi om elkaar op deze manier te helpen, cliënten worden zo gewaardeerd in wat zij betekenen voor een ander!
Het geld zal besteed worden aan een 3D printer, waarmee onder andere cadeauartikelen gemaakt kunnen worden.

Om ook de inwoners van Hengelo kennis te laten maken met de 3D printer, zal een samenwerking met de bibliotheek in Hengelo worden gezocht en ook de scholen zullen worden benaderd.
Opgave Goede Doelentoernooi
Inschrijving: € 25,00 per paar voor het bridgen, € 11,50 per persoon voor het stamppottenbuffet. Aanmelding middels storting op rekening NL30RABO03274.21.851 t.n.v. Bridgeclub Bronkhorst, o.v.v. beide namen met voornaam en woonplaats, één telefoonnummer, NBB lid nr. en graag doorgeven indien u rolstoelgebruiker bent.

Bridgen voor de aanschaf van een 3D printer

Er is goed verzorgde prijzentafel voor alle lijnen. Er worden loten verkocht voor een bridge weekend van Hotel Asteria.
Er kunnen nog enkele paren ingeschreven worden. Informatie bij Hans Jansen.


(0575) 551892

j.jansen47@kpnplanet.nl