Bennie Tijssen onderscheiding. Foto: PR
Bennie Tijssen onderscheiding. Foto: PR

'Mister Sociï' Bennie Tijssen gehuldigd

Lid van verdienste KNVB

WICHMOND - Op zondag 10 januari werd bij Sociï de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie gehouden. 's Ochtends konden de leden zich uitleven met een potje volleybal en voetbal waarna het 's middags tijd was voor het officiële gedeelte in de kantine.

Normaliter wordt er een standaardprotocol gehanteerd, waarbij het programma bestaat uit sporten, nieuwjaarstoespraak van de voorzitter en een gezellige nazit. Ditmaal was er ruimte voor iets bijzonders in de nieuwjaarstoespraak van voorzitter Gert Hiddink. Middelpunt van de belangstelling was Bennie Tijssen. Bennie is sinds jaar en dag in touw voor 'zijn' vereniging Sociï. Voor zover de ledenadministratie terug gaat was Bennie spelend lid sinds begin jaren '50 tot aan 1990 toe. Sindsdien heeft hij zich in allerlei functies verdienstelijk gemaakt in een groot aantal functies. Bennie was onder meer wedstrijdsecretaris (1974-2003), elftalleider (1985-2015), EHBO'er (1978-2015), kantinecoördinatie/-inkoop (2003-2014) en clubscheidsrechter (1993-2004).

Verder heeft hij waar mogelijk altijd zijn handige handen laten wapperen en de kwast veelvuldig gehanteerd, momenteel is hij nog altijd actief in de vuttersploeg waarvan hij ook mede-oprichter is (1999). Nog altijd draait Bennie meerdere malen in het jaar kantinediensten, iets wat hij ook al sinds 1974 doet. Bennie staat binnen de vereniging, maar ook in de wijde omtrek te boek als 'Mister Sociï'. Waar je met de club ook komt, vrijwel altijd is er iemand die hem kent. De totale verdienste voor de vereniging en het recente terugtreden als elftalleider en kantinecoördinator vormden voor het Sociï-bestuur aanleiding om voor Bennie een KNVB-onderscheiding aan te vragen. Dit werd door de KNVB zonder twijfel gehonoreerd. Theo Aalderink, bestuurslid van het district Oost, was naar Wichmond gekomen om aan Bennie een onderscheiding uit te reiken. Aalderink had voor mister Sociï twee vragen; sinds wanneer speelt Sociï op het huidige complex en wie maakte er het eerste doelpunt? Op de eerste wist Bennie uiteraard 1974 te antwoorden, maar het antwoord op de tweede vraag moest hij schuldig blijven. Dat bleek de heer Aalderink zelf te zijn, hij toverde warempel een oorkonde uit zijn zak waarop deze historische gebeurtenis opgetekend stond. Uit diens handen kreeg Bennie de onderscheiding vervolgens uitgereikt.

In het verleden was Bennie ooit al de zilveren speld toegekend door de KNVB waarop nu was besloten om hem te benoemen tot 'Lid van verdienste van de KNVB'. Deze onderscheiding werd met grote dankbaarheid in ontvangst genomen door een zichtbaar verraste en geëmotioneerde Bennie Tijssen. In zijn dankwoord benadrukte hij dat zijn inzet niet zo vanzelfsprekend zou zijn geweest zonder het warme klimaat binnen de vereniging. Aalderink voegde daaraan toe dat dat ook niet mogelijk zou zijn geweest zonder een thuisbasis die daarvoor de ruimte biedt, daarom werd Bennies vrouw Mimi ook nog in de bloemen gezet. Tot slot viel een daverend en welverdiend applaus Bennie ten deel.
Na dit bijzondere officiële gedeelte werd de middag op traditionele Sociï-wijze voortgezet en bleef het nog lang gezellig. De mensen van Sociï wensen u tot slot een gelukkig en gezond 2016 toe!


Gratis gebitscontrole voor huisdieren

ZELHEM/HALLE - Veel honden en katten ouder dan drie jaar hebben gebitsproblemen. Dit kan leiden tot ernstige gezondheidsklachten. Het is dus erg belangrijk voor uw hond of kat dat u regelmatig het gebit laat controleren.

In het kader van de landelijke actie 'Maand van de Gebitscontrole' besteden Dierenartsenpraktijk Zelhem-Halle en Dierenartsenpraktijk Doetinchem-Zelhem hier in februari extra aandacht aan. Het gebit kan in deze maand gratis door de assistente bekeken worden. Tijdens deze gebitscontrole zal aangegeven worden of uw hond of kat verdere behandeling nodig heeft. Op een gebitsbehandeling wordt tijdens deze actiemaand korting gegeven.

Bel voor een afspraak voor een gebitscontrole: DAP Zelhem-Halle 0314-621272 of DAP Doetinchem-Zelhem 0314-363198.