Plattegrond van het feestterrein, gemaakt door Iris. Foto: PR
Plattegrond van het feestterrein, gemaakt door Iris. Foto: PR Foto: Liesbeth Spaansen

Carnaval in Knollendarp

HENGELO - De line-up voor carnaval 2016 is rond. Dit jaar is er wederom een spetterend programma samengesteld tijdens het carnavalsweekend dat georganiseerd gaat worden door CV De Peardeknuppels. Carnaval gaat in Hengelo plaatsvinden tijdens het weekend van 5, 6 en 7 februari. Per dag staat vermeld wat er gaat gebeuren, om op de hoogte te zijn van alle artiesten, activiteiten en gebeurtenissen. Tijdens het weekend zelf zal er actief social media onderhouden worden. Wie vragen heeft, kan deze dus stellen via de Facebook pagina van C.V. de Peardeknuppels.

De plattegrond van het feestterrein bij residentie De Zwaan is gemaakt door Iris van 8. Ben je dus je vrienden kwijt? Geen punt. Stuur een appje waar je bent en binnen no time kan jij je matties weer in den armen nemen.

Vrijdagavond, aanvang: 21.00
Feesttent:

We trappen het carnavalsweekend af met de Perfect Showband. Deze muzikale wonderen voorzien ons van een te gekke avond. Zij hebben een repertoire waarin alles aan bod komt. Van carnavals krakers tot rock muziek, niets is deze allround showband te gek. Ook qua performance ga je achterover geblazen worden door de creativiteit en kwaliteit. Ook zal niemand minder dan Richtig Rex aanwezig zijn. Deze man ziet er niet alleen gruwelijk uit, ook pakt hij ieder Duits nummertje dat je maar kent met beide handen aan. Zo zijn 'marmor stein und eissenbricht', 'du kannst nicht immer 17 sein', 'hande zum himmel' en 'du hast mich 1000 mal belogen' hits zijn die zeker aan bod zullen komen. Trek je apres ski outfit aan en ga los op de Deutsche hits.

Café:
In het café is DJ James de man van de avond. Je kan de meest bijzondere dansmoves tevoorschijn halen want hij zal je hier altijd muzikaal in begeleiden. Deze man voelt perfect aan wat het publiek wil en zal er voor zorgen dat jij en je vrienden het ene na het andere hitje zullen horen. Mocht je nou helemaal niet voor de muziek naar Knollendarp willen dan kan je ook gewoon een kijkje nemen in het café. Deze staat bekend als een museum met verschillende objecten. In het café zal je dus niet alleen een muzikaal hoogstaande avond beleven maar cultureel gezien ook het een en ander gaan leren.

Zaterdagmiddag kroegentocht, aanvang: 12.30
Deze happening staat uiteraard ook weer op het programma. Heb je altijd al eens een biertje willen drinken met de jongens en meiden van CV De Peardeknuppels? Of durfde je nou nooit een stap binnen te zetten in dat ene gezellige cafeetje aan de rand van Hengelo? Of ben je misschien helemaal gek van dweilorkesten? Dan zit je hier goed! Om 12.30 vertrekt CV de Peardeknuppels onder leiding van Prins Wesley de Eerste richting alle uitgaansmogelijkheden in Hengelo. Café Marktzicht, Grand Café de Egelantier, Hotel Leemreis, partycentrum Langeler en sporthal de Kamp zullen bezocht worden. Iedereen is welkom en met de muzikale invulling van dweilorkest Concordia gaan we een onmundig gezellige middag beleven. Aanvang 12.30 en we vertrekken vanaf de residentie en dat is natuurlijk café de Zwaan. TomTom adres: Spalstraat 3, Hengelo.

Zaterdagavond, aanvang: 21:00
Omdat we nu al weten dat Perfect Showband het vrijdagavond ontzettend goed heeft gedaan nodigen we ze gewoon nog een keer uit! Weet je nou niet wie het zijn? Zie dan het stukje over de vrijdagavond. Lees: supergoede band met top entertainers. Verder is FiftyFifty Entertainment aanwezig om jullie thuis te laten voelen in de feesttent. Deze twee DJ's zijn al jaren actief in de muziek industrie en weten zelfs het meest saaie feestje om te bouwen tot een fantastische avond. 100% feestgarantie is ondergeschikt aan deze twee mannen. 200% komt namelijk eerder in de buurt. In het café zijn de gasten van Poar Neem'n aanwezig. Wie kent ze niet? Ze zijn viral gegaan dankzij social media. Heel Nederland is van deze toppers gaan houden. Zij zijn op zaterdagavond in het café en daar zijn ze niet alleen. Ze zijn namelijk samen met het Poar Neem'n rad. Dus wil jij kans maken op geen kl***? Zorg dan dat je op tijd in het café bent. De discotheek is deze avond ook geopend en niemand minder dan DJ Dion zal daar de fijnste hits gaan draaien. DJ Dion staat bekend om zijn vingersvlugge handelingen en 'hak-op-de-tak' mentaliteit. Zo sta je het ene moment te hakken op Paul Elstak en vervolgens uit volle borst een hit van Andre Hazes mee te zingen. Niets is te gek voor deze man en we zijn daarom trots dat we hem aan de zaterdagavond mogen toevoegen.

Zondagmiddag optocht Knollendarp, aanvang: 13.30
Ook dit jaar, wegens groot succes, weer een optocht! Kom allemaal langs om mee te lopen! Iedereen is welkom! Trek je mooiste, gekste of grappigste kleren aan en vier carnaval met ons! Iedereen is er bij. Prins Wesley de Eerste, de dansmariekes, de Raad van Elf en nog veel meer! Je mag met de skelter, fiets of ander voertuig meedoen. De benenwagen is natuurlijk ook prima! We maken er een gezellige boel van. We verzamelen om 13.30 bij de grote kerk tegenover café de Zwaan. Vanaf daar gaan we Hengelo door! Voor de mensen die niet mee willen lopen, trek de jas aan en kom ons toejuichen.

Zondagmiddag kindercarnaval + prijsuitreiking optocht, aanvang: 15.00
Ook is er dit jaar na de optocht weer feest in de tent speciaal voor de kinderen! Ouders/opa/oma/broer/zus/vriendjes en vriendinnetjes zijn uiteraard ook van harte welkom! We hebben deze middag van alles in huis. Kom dus de polonaise lopen en andere leuke dansjes doen. Er zal uiteraard een muzikale invulling zijn deze middag maar wie of wat dat is houden we nog eventjes geheim. Wel verklappen we dat de disco dit jaar ook geopend is! DJ Jordy gaat daar de allertofste liedjes draaien. Ook gaan we bekend maken wie er prijzen heeft gewonnen! Dit mag je niet missen…. Dus wees er bij, vanaf 15.00!

Zondagavond Swansation White, aanvang 21.00
De allerlaatste loodjes! Deze avond gaan we met heel Knollendarp ons laatste beetje energie opmaken. Gas geven met z'n allen als nooit tevoren. Fifty Fifty Entertainment zorgt ervoor dat wij allemaal de handjes in de lucht gooien en dat onze voetjes van de vloer gaan. Dresscode deze avond is: wit. Ook deze mag je niet missen, dé afsluiter van het carnavalsweekend!


De Perfect Showband treedt op in de feesttent. Foto; PR