Prins Hans de Eerste en zijn Adjudant Ben van de Keidarpers gaan ervoor..! Foto: PR
Prins Hans de Eerste en zijn Adjudant Ben van de Keidarpers gaan ervoor..! Foto: PR

De Keidarpers klaar voor een jaar vol feest

KEIJENBORG - Na een bewogen 2015, waarin De Keidarpers grote sprongen hebben gemaakt om de vereniging uit te breiden, is het nu tijd voor 2016. Tijdens de Pronkzitting in november is op mysterieuze wijze kennis gemaakt met de nieuwe Prins Hans de Eerste. Tijdens de spectaculaire act was het niet Hans Klok die uit de toverdoos kwam, maar het was niemand minder dan Hans Gelok. Prins Hans de Eerste zal psychisch, emotioneel en fysiek worden bijgestaan door zijn Adjudant Ben de Eerste.

Om Keijenborg duidelijk te maken wie er Prins is dit jaar, heeft de vereniging verschillende borden in de voortuinen van beide heren geplaatst. Onder het motto: 'waar een klein dorp groot in kan zijn', zal de vereniging ook dit jaar weer alles uit de kast halen om het een geslaagd Carnavalsjaar van te maken.
Om dit te laten slagen, hebben De Keidarpers alweer een druk programma voor de boeg. Zo gaat een groot deel van de vereniging in februari een dagje elders over de landgrenzen Carnaval vieren. Verder zal er voor de kleine Carnavalisten op 30 januari Kindercarnaval worden georganiseerd. In de derde week van januari bezoekt de Prins en zijn gevolg de basisschoolleerlingen in Keijenborg voor een heuse Jeugdprins verkiezing. Tijdens dit moment zal ook de Raad van Elf worden gekozen.
Het echte Carnavalsfeest zal ook plaatsvinden op zaterdag 30 januari. Tijdens deze avond in Coens Tapperij in Keijenborg zal DJ Dion zorgen voor een knallend feest waarbij heel Keijenborg verkleed zal zijn.

Tijdens de Keijenborgse kermis zal er weer een spectaculaire wagen worden afgeleverd door De Keidarpers. De vereniging zal zorgen voor veel rumoer tijdens de optocht. Tevens zal er voor de tweede keer in augustus Zomercarnaval worden georganiseerd. Kortom, er is genoeg te doen in 2016. We hopen dat ook van harte dat u samen we met ons een groot feest wil bouwen. Prins Hans de Eerste en zijn gevolg hebben er in ieder geval veel zin in en wensen heel Keidarp een dol carnavalsfeest … Alaaf!

Keidarpers Raad van Elf in actie
Naast het vieren van het Carnavalsfeest zijn de Raadsleden van de Keidarpers ook belast met het verzorgen van het uiterlijk vertoon. Op officiële wijze worden jaarlijks de borden in de tuin van de Prins en Adjudant geplaatst zodat iedereen kan zien in welke buurt of straat ze wonen. Bij de Prins aan de keukentafel werden de voorwaarden en verplichtingen doorgenomen. "Een heel serieuze aan gelegenheid," aldus Raadslid Roel Mokkink. Oud Prins Joris de Eerste zorgde voor de controle op de uitvoering en bezegelde het geheel met het aanslaan van het kratje bier en het inzegenen van de borden. Beide fanatieke Raadsleden gaan samen met de Prins, de Raad en Dansgarde zorgen voor een Carnavalsfeest van formaat.


Apotheek Hengelo in de Keijkamer Keijenborg

KEIJENBORG - Op donderdag 14 januari is er uitleg over medicijnen en alles wat er mee te maken heeft in de Keijkamer In dorpshuis de Horst te Keijenborg. Aanvang 10.00 uur. De Apotheek Hengelo komt in de Keijkamer uitleg geven over medicijngebruik en zal daar proberen alle vragen die er zijn te beantwoorden.

De Keijkamer is de ontmoetingsplek in Keijenborg waar elke week van 10.00 tot 11.30 uur de koffie klaar staat en waar iedereen welkom is voor een praatje of met een vraag. Aanwezig zijn dan twee gastvrouwen die de koffie verzorgen, een ouderenadviseur van de KBO voor advies en voor diverse vragen, een iPad coach voor vragen over mobiele telefoon of iPad (in maart start er weer een cursus) en een contactpersoon van één van de zorgorganisaties voor zorgvragen of advies. Er is regelmatig contact met het zorgteam Hengelo. Iedereen is van harte welkom.

Voor informatie, bel Jannie Rexwinkel, telefoon (0575) 463476.


De Raadsleden overhandigen de oorkondes en het bier om de borden in te wijden. Foto: PR