TTV Bekveld in Zwitserland. Foto: PR
TTV Bekveld in Zwitserland. Foto: PR Foto:

Een succesvol jaar voor T.T.V. Bekveld

BEKVELD - T.T.V. Bekveld heeft in 2015 de nodige sportieve prestaties geleverd waarop ieder lid van de vereniging trots is. De prestaties waren zowel op lokaal, nationaal als internationaal niveau, iedereen van de vereniging heeft hieraan bijgedragen.

T.T.V. Bekveld heeft met drie teams in drie verschillende klassen deelgenomen aan de zomercompetitie van het Gewest Oost van de Nederlandse Touwtrek Bond (N.T.B.). De ploeg onder leiding van Jos Jansen nam deel in de jeugdklasse, die van Gerard Lenselink in de 680 kg B-klasse en de laatste ploeg bestond uit een uitgebreide selectie dames. Het damesteam nam deel in de 'vrije' damesklasse, in 2015 speciaal opgericht om het damestouwtrekken weer onder de aandacht te brengen. In de jeugdklasse bestaat ieder team uit minimaal zes spelers met een maximum gewicht van 460 kg. De strijd in de jeugdpoule was groot. Het bleef spannend tot op de laatste competitie dag, maar uiteindelijk bleken Vios Bison uit Beltrum en T.T.V. Heure uit Borculo te sterk voor de ploeg van Bekveld en behaalde het team van coach Jos Jansen een welverdiende derde plaats, het vierde jaar met een podiumplaats op rij! Het senioren team in de 680kg B-klasse, bestaat uit acht spelers die maximaal 680 kg mogen wegen. Er werden twee poules gemaakt: de top bestaande uit de acht beste teams stonden in de A klasse. T.T.V. Bekveld behoorde niet tot deze selectie, maar dat maakte de strijdmakkers in het oranje niks uit. Aan het begin van het toernooi werd flink getraind wat resulteerde in een vliegende start. De grote successen aan het begin van het seizoen hebben bijgedragen aan de uiteindelijke tweede plaats. De ploeg van Gerard is door deze mooie prestatie gepromoveerd naar de A-klasse voor het seizoen 2016!
Naast de reguliere zomercompetitie konden de Bekvelders geen genoeg krijgen van het touwtrekken. Er is onder andere deelgenomen aan de Nederlandse Kampioenschap touwtrekken. Helaas waren deze resultaten niet zo veelbelovend als die in de zomercompetitie. Maar dat mocht de pret niet drukken want de touwtrekkers hadden nog lang niet vergeten hoe mooi de ervaring was in Zwitserland. Daar hebben de senioren hun krachten gemeten in Mosnang, de conclusie over die prestatie is simpel: "We hebben waardig gepresteerd" zoals coach Gerard het omschreef. Naast al het eerder genoemde touwtrekgeweld hadden vier leden van T.T.V. Bekveld de eer om onder de Nederlandse vlag te mogen strijden. Het team 'men under 23' bestond uit vier leden van T.T.V. Bekveld de overige vijf leden werden aangevuld door vier andere verenigingen. Vanaf medio april werd er getraind voor het grote toernooi in september. De touwtrekkers waren zonder al te hoge verwachtingen afgereisd naar Belfast. Tot een ieders genoegen was dit een onderschatting van hun eigen prestaties. In de open club klasse, waar bij het team streed onder de naam T.T.V. Bekveld, werd maar liefst de vierde plek gehaald. In de strijd tussen de landen werden de 'men under 23' maar liefst vijfde. De Zweden waren alleen vertegenwoordigd in de landenstrijd.

T.T.V. Bekveld neemt niet alleen maar deel aan competities, het organiseert jaarlijks een toernooi voor recreanten, het Bronckhorster Touwtrek Toernooi, vaak onder leiding van een lid van T.T.V. Bekveld. Het deelnemersveld bestaat uit jong en oud, ervaren en onervaren. De strijd tussen de teams was ook dit jaar weer hevig, dit wordt ook nog eens extra versterkt wanneer twee bekende teams tegen elkaar strijden. Uiteindelijk kan er maar één winnaar zijn en dat Kanslozekloteri-je. Na alle wedstrijden was het nog lang gezellig bij de touwtrekvereniging onder het genot van een hapje en drankje.
Bij T.T.V. Bekveld is niet alleen maar aandacht voor het touwtrekken. Zo wordt er maandelijks gekaart door een groepje fanatieke leden. Zij leggen dan in de avonduren een kaartje waarbij het fanatisme ervan afspat. Ook heeft T.T.V. Bekveld een volleybalteam dat deelneemt aan het jaarlijkse stratenvolleybaltoernooi in Hengelo. De oorsprong van de vereniging heeft ook zo zijn effect op het volleybalspel van het team.

Ook 2015 was voor T.T.V. Bekveld een goed jaar, en zoals het er naar uitziet zal het in de toekomst niet anders worden.
In 2016 heeft de touwtrek vereniging de schone taak om een competitietoernooi te organiseren en wel op 14 augustus. Noteer deze datum met een watervaste stift in de agenda en kom kijken! Op dit moment ontwaken de touwtrekkers weer uit de winterslaap en worden de trainingen opgevoerd van eenmaal per week naar twee keer per week. Wie het leuk lijkt om deel te nemen aan deze fantastische sport, komt dan gerust langs op een vrijdagavond, wanneer er wordt getraind vanaf 19.30 aan de Wichmondseweg 41 in Hengelo.