Fraaie goal van Quintus in de wedstrijd tegen Duiven. Foto: Liesbeth Spaansen
Fraaie goal van Quintus in de wedstrijd tegen Duiven. Foto: Liesbeth Spaansen Foto: Liesbeth Spaansen

Quintus heren senioren 1 dwingen winst af

HENGELO – Negen teams van Handbalvereniging SV Quintus startten de tweede helft van de competitie. Op dinsdag 5 januari speelden de Dames Recreanten een goede wedstrijd en zondag de 10de werden nog eens acht wedstrijden gespeeld. De Heren Senioren 1 behaalden wederom de winst.

De dames recreanten speelden dinsdag 5 januari uit tegen Reflex in Varsseveld. Na een lastig begin kwamen ze op achterstand, maar na de rust hebben zij strak verdedigd en met vele break-outs met 4-12 kunnen afsluiten. De meisjes C1 hadden zondag 10 januari een uitwedstrijd in Doetinchem tegen Artemis '15/WPG de Gazellen DC1. De eerste helft hadden zij vooral aanvallend moeite met de offensieve verdediging. De tweede helft ging het aanzienlijk beter. Rust 13-2, eindstand 20-7. De eerste wedstrijd van de E1 in het nieuwe jaar, thuis tegen de koploper Minerva E1. De eerste helft konden de Hengeloërs aardig meekomen, ruststand 4-6, eindstand 4-12. De wedstrijd van de heren C tegen Tyfoon uit Zwolle begon goed, maar kwamen tot een ruststand 9-7 achter. De jongens stonden hun mannetje, verdediging was goed. Een spannende wedstrijd, 13-16 verloren. De Dames Senioren 1 speelden een winstgevende wedstrijd tegen Groesbeeks Glorie DS4, eindstand 15-5.
Quintus HS2 nam het in huis op tegen AHV Achilles HS4 uit Apeldoorn. De Apeldoorners beschikten niet over wissels. De eerste helft ging gelijk op. Ruststand 13-10. Na rust werd het gebrek aan conditie en wissels bij Achilles zichtbaar en kon Quintus verder uitlopen. Eindstand 25-18.
Quintus D1 begon het nieuwe jaar goed tegen Reflex D1 uit Varsseveld. De meiden en jongens speelden met goed samenspel en een goede dekking. Eindresultaat mag er dan ook zijn: 19-2.
De heren van Quintus ontvingen de Heren van HV Duiven. Eenmaal op schot gekomen liep Quintus al snel uit met 2/3 doelpunten. Maar de vechtlust zat er bij de heren uit Duiven ook goed in, zij maakten het Quintus lastig om een verdere voorsprong te pakken. Met nog een kwartier te spelen leek het er op dat Duiven gelijk zou komen qua score. Echter door een paar mooie acties van Quintus werd de bal in het goal van Duiven gelegd. De wedstrijd werd beëindigd met een eindstand van 20-18 in het voordeel van Quintus. Aankomend weekend treffen de Heren hun directe rivaal die boven hen staat, de Heren van Reehorst (Ede).
De wedstrijd van de Heren B tegen ASC'91 HB1 uit Amersfoort begon met goals voor het thuisteam. Een mooie eerste helft, met een 6-3 resultaat. Het tweede deel van de wedstrijd bleven beide teams eerst bij elkaar, maar kregen de Hengeloërs in de eindfase niet voldoende ballen in de goal. Eindstand 9-12.

Programma voor aankomende week:
Donderdag 14 januari: 20:00 uur Quintus DS1 - Flyers, the DS1: Sporthal de Kamp Hengelo.
Zaterdag 16 januari: 09:45 uur Groessen E1 - Quintus E1: Sportcentrum Triominos Spoorzone Duiven; 10:05 uur Huissen HV D2 - Quintus D1: de Brink Huissen; 19:30 uur Reehorst HC1 - Quintus HC1: de Reehorst Ede; 20:30 uur Reehorst HS1 - Quintus HS1: de Reehorst Ede.
Zondag 17 januari: 12:45 uur Brummen DS1 - Quintus DS1: de Bhoele Eerbeek; 16:20 uur Erix HS2 - Quintus HS2: Hamalandhal Lichtenvoorde; 10:00 uur Quintus HB1 - Reflex HB1: de Kamp Hengelo; 11:00 uur Quintus DC1 - Duiven DC2: de Kamp Hengelo.