Afbeelding
Foto:

Aviko start met aanleg nieuwe ontsluitingsweg

STEENDEREN - Aviko bezit aan de oostkant van de Dr. A. Ariënsstraat gronden die een industriebestemming hebben. In het geldende bestemmingsplan Steenderen Dorp is vastgelegd dat wanneer Aviko gebruik wil maken van dit industrieterrein (Steenderdiek) de Dr. A. Ariënsstraat deels moet worden verlegd. Aangezien Aviko in de toekomst gebruik wil gaan maken van dit industrieterrein heeft zij besloten een aanvang te maken met de aanleg van de nieuwe ontsluitingsweg. Door het nu aanleggen van deze nieuwe weg zorgt Aviko ervoor dat de omgeving zo weinig mogelijk hinder ondervindt van de toekomstige ontwikkelingen op dit industrieterrein. Aviko heeft de voor de aanleg van deze weg benodigde kap- en inritvergunning inmiddels aangevraagd. Deze is nodig om de aansluiting van het nieuwe wegtracé Dolfingweg en Dr. A. Ariënsstraat te kunnen maken. De werkzaamheden zullen nog dit jaar starten en tot ongeveer juni 2016 gaan duren.


Top2000-dienst in Halle

Halle - De Top2000 kerkdienst vindt plaats op 27 december van 19.00 uur – 20.00 uur in de Grote Kerk Halle, Dorpsstraat 19. De Top2000-kerkdienst is een fenomeen waarbij popmuziek en de Bijbel elkaar vinden. Om het jaar muzikaal uit te luiden en afscheid te nemen van het oude jaar gaan we aan de hand van bekende nummers en live muziek samen terugkijken op het oude jaar. Er is een gelegenheidsband gevormd met muzikanten en zangers/zangeressen uit Halle en omgeving die al wekelijks aan het oefenen is voor deze dienst. Voorganger is ds. Marissa van Meijl-Buitink. Iedereen is van harte welkom. De Top2000-dienst is een idee van internetkerk MijnKerk.nl, waar vorig jaar ruim 40 kerken door het hele land aan meededen. Doel van MijnKerk.nl is om mensen te inspireren en te troosten via een website en sociale media met herkenbare verhalen uit het gewone leven.


Raad Bronckhorst stemt in met ontwerp vrieshuis

STEENDEREN - Donderdagavond 17 december heeft de gemeenteraad van de gemeente Bronckhorst ingestemd met het definitieve ontwerp bestemmingsplan 'Steenderen, herziening bedrijfsterrein Aviko'. Na een periode van meer dan twee jaar plannenmakerij ontstaat nu voor Aviko de ruimte om in Steenderen te investeren in een nieuw vrieshuis. Aviko begrijpt dat de bouw van een nieuw groot vrieshuis impact heeft op de omgeving en zal zich daarom inspannen om veel aandacht te besteden aan een goede landschappelijke inpassing en er tevens op toezien dat de uitvoering van de bouw zo min mogelijk impact heeft op de inwoners uit het dorp en de omgeving.