Juf Gerry neemt afscheid. Foto: PR
Juf Gerry neemt afscheid. Foto: PR Foto:

Afscheid Juf Gerry Raterink bij 't Loo

Loslaten van het onderwijs niet gemakkelijk

Zelhem - Meer dan 20 jaar was juf Gerry Raterink werkzaam op CBS 't Loo in Zelhem. Als 'echte' kleuterjuf ondersteunde ze in die jaren heel veel kinderen bij de ontwikkeling tijdens hun eerste schooljaren.

Door Jan Knoef

Voor juf Gerry was het vanzelfsprekend dat kinderen al spelend de basis leggen voor het latere leren. "Jonge kinderen hebben de ruimte en stimulans nodig om, al spelend, te ontdekken hoe de wereld in elkaar zit." Werken vanuit een betekenisvolle context, die aansluit bij de kinderen, was haar passie. Het loslaten van het onderwijs is dan ook niet gemakkelijk voor deze gedreven juf. Tot het einde toe bleef ze betrokken, ook bij de oudere leerlingen. Zo kregen de kinderen van groep 8 nog brieven terug, die ze in de kleuterklas, met hulp van ouders, hadden geschreven aan Flip de Beer als die kwam logeren.
Tijdens haar afscheid werd juf Gerry in de groepen toegezongen en ze ging naar huis met een geknutseld, kleurrijk bloementuintje. Ook oud-collega's waren aanwezig om haar afscheid bij te wonen.