Wim Holtkamp overhandigt cheque aan twee leden van Blue Spirit. Foto: Willy Hermans
Wim Holtkamp overhandigt cheque aan twee leden van Blue Spirit. Foto: Willy Hermans

De muzikale kerst

ZELHEM - Kerk en radio zal op kerstavond, donderdag 24 december, van 19.00 tot 20.00 uur een extra uitzending verzorgen met traditionele kerstliederen. Stem dus af op Radio Ideaal om te luisteren naar dit feestelijke uur. Via de frequenties van Radio Ideaal en via internet.


www.ideaal.org


Scrooge & Marley op landgoed De Kranenburg

Verhalenverteller Gery Groot Zwaaftink brengt Scrooge en Marley

KRANENBURG - Op zaterdag 19 (20.00 uur) en zondag 20 (14.30 uur) december speelt en vertelt Gery Groot Zwaaftink op landgoed De Kranenburg, traditiegetrouw zijn versie van het wereldberoemde kerstverhaal van Charles Dickens, ″Scrooge en Marley″.

Deze voorstelling gaat over de oude vrek Scrooge die op kerstavond bezoek krijgt van zijn overleden zakenpartner Marley. Deze waarschuwt hem om een ander leven te gaan leiden, want anders zal het hem slecht vergaan. Om hem te helpen 'stuurt' Marley hem de drie geesten van het kerstfeest. Dit maakt diepe indruk op de oude man.
De duur van deze vertelling is rond de 75 minuten. Na de pauze speelt en zingt Gery nog een aantal eigen geschreven liedjes die bij de kerstsfeer passen.
De voorstelling wordt gegeven op de deel van landgoed De Kranenburg, dat voor deze gelegenheid omgetoverd wordt tot een theater. De eigenaren Albert Jan Lubbers en Renée de Fraîture zullen u daar hartelijk ontvangen. Er is elk jaar veel belangstelling voor deze voorstelling en er is maar een beperkt aantal plaatsen. Reserveren is daarom noodzakelijk.
U kunt inlichtingen over de voorstelling verkrijgen en reserveren op 0575-556216 of dekranenburg@planet.nl. Landgoed De Kranenburg ligt aan de Bergkappeweg 2 in Kranenburg (Vorden). De kosten voor deze voorstelling is vijftien euro. Hiervoor krijgt u naast de voorstelling ook twee consumpties.


www.gerygrootzwaaftink.nl


Blue Spirit carwash dag levert 3000 euro op

Zoveel mogelijk geld opgehaald voor Alpe d'HuZes

Hengelo - Op zaterdag 24 oktober jl. hebben de leden van Blue Spirit Hengelo een carwashdag georganiseerd in samenwerking met Autoschade Service Roelofs te Zelhem.

Autoschade Service Roelofs heeft hiervoor de gehele dag de wasstraat en twee medewerkers beschikbaar gesteld om zoveel mogelijk geld op te halen voor de actie. Mensen konden hun auto of bus aan de buitenkant laten wassen in de wasstraat van Autoschade Service Roelofs. De binnenkant werd gedaan door de leden van Blue Spirit. Dit werd een zodanig groot succes dat de carwash dag al snel helemaal vol zat.
Om toch aan de grote vraag van wasbeurten te kunnen voldoen, heeft Autoschade Service Roelofs haar wasstraat in de week erna nog beschikbaar gesteld voor extra wasbeurten.
Het Blue Spirit team bestaat uit elf leden die volgend jaar meedoen aan de Alpe d'HuZes. Zij hebben als doel zo veel mogelijk geld in te zamelen voor KWF kankerbestrijding. Dit doen zij door middel van het organiseren van activiteiten. Het Blue Spirit team heeft met de carwash actie ruim 3.000 euro weten op te halen. Dit bedrag komt geheel ten goede aan KWF kankerbestrijding.

Het Blue Spirit team wil met name Wim Holtkamp van Autoschade Service Roelofs te Zelhem hartelijk bedanken voor het beschikbaar stellen van hun wasstraat en hun twee medewerkers!!