De winnaars van de ballonwedstrijd n.a.v. de Septemberfeesten. Foto: PR
De winnaars van de ballonwedstrijd n.a.v. de Septemberfeesten. Foto: PR Foto:

Ballon van Tim 'vaart' bijna 400 kilometer

Uitslag ballonwedstrijd

Zelhem - De Zelhemse Septemberfeesten liggen al weer een poosje achter ons, maar de prijsuitreiking van de ballonnenwedstrijd is jaarlijks een laatste activiteit, verbonden aan de jaarlijkse feesten.

De ballon van Tim van Til kwam maar liefst 385,5 km ver. Hij won daarmee de wedstrijd. Tweede werd Jelle Blankenstein. Zijn ballon legde een afstand van 268,4 km af. De ballon van Jerem van Pampus een afstand van 232,9 km af, waarmee Jerem op de derde plaats eindigde. De winnaars werden uitgenodigd om bij hoofdsponsor Cardietech hun prijs in ontvangst te komen nemen.

De Stichting Septemberfeesten Zelhem is al weer bezig met de voorbereidingen voor de Septemberfeesten van 2016. De muziek is al weer vastgelegd. Daarnaast denkt de organisatie na over verbeteringen om er een nog beter, mooier en knallender feest van te maken voor de bevolking van Zelhem. Daarvoor wordt zeker ook geluisterd naar de feestvierders.

Voor 2016 staat er dan ook een belangrijke programmawijziging op stapel. Het vogelschieten en de volksspelen gaan komend jaar op de vrijdagmiddag plaatsvinden. Hierdoor hebben de deelnemers aan de optocht op zaterdag meer gelegenheid om zich voor te bereiden. Ook kan hierdoor het starttijdstip van de optocht op de zaterdag vervroegd worden, waardoor er meer tijd is voor feest.
De stichting denkt met deze wijziging in te spelen op de wensen van velen en hoopt op een grote opkomst.