Er wordt volop geoefend in de kapel van GGNet in Warnsveld. Foto: PR
Er wordt volop geoefend in de kapel van GGNet in Warnsveld. Foto: PR Foto:

Festival of Lessons and Carols

Zelhem/Wichmond - Op 20 december om 17.00 uur komt in de kerk van de Protestantse gemeente van Wichmond een oude traditie tot leven; een Festival of Lessons and Carols.

De kersttraditie van het Festival of Lessons and Carols is overgewaaid uit Engeland, het land van de koren en de koormuziek. Kerstliederen (carols) worden afgewisseld met korte teksten (lessons) en zo tot een sfeervol geheel gesmeed. De meerstemmige zang komt voor rekening van een projectkoor dat geleid wordt door Joop van Goozen. Het koor bestaat uit ca. 20 enthousiaste zangers, voornamelijk uit de regio Zelhem, die het fijn vinden met elkaar mooie liederen te zingen. Zij worden in het festival bijgestaan door sopraan Marieke Willemse en Michiel van der Horst bespeelt het orgel. Het koor staat onder leiding van dirigent Joop van Goozen uit Brummen.
Als voorganger treedt in deze dienst op Ds. Co Boon uit Zelhem, die zelf als tenor in het koor meezingt.Na afloop van het concert kunt u als toehoorder met het koor onder het genot van een glaasje glühwein napraten. De entree is gratis, maar bij de uitgang is een collecte.