vocal groep Full House uit Steenderen en Toldijk. Foto: toonhendriksfotografie.nl
vocal groep Full House uit Steenderen en Toldijk. Foto: toonhendriksfotografie.nl

Muziek in Korenaar

HALLE - Op zondagmiddag 13 december is er een muziekmiddag in dorpshuis de Korenaar in Halle, dit keer met vocal groep Full House. Aanvang is 15.00 uur en de toegang bestaat uit een vrijwillige bijdrage.

Dit jaar is het tien jaar geleden dat vocal groep Full House uit Steenderen en Toldijk werd opgericht. Full House bestaat uit twee mannen (Lus van Asselt, bas en Henk Knol, tenor) en twee vrouwen (Toos van Asselt, sopraan en Marion Knol, alt), onder leiding van dirigente en pianiste Lucian Venderink.
De samenstelling van deze vocal groep -de combinatie drie plus twee, zoals die in diverse spelen voorkomt- leidde voor de keuze van de naam Full House. Na een eerste optreden in 2005, besloten de leden door te gaan en een repertoire aan te leggen van klassieke, licht klassieke en populaire muziek -van Händel tot Andrew Loyd Webber-, maar blijvend in deze kleine bezetting.
In de afgelopen tien jaar werden optredens en concerten gegeven in tal van zalen, kerkgebouwen en ziekenhuizen in de regio. En op zondagmiddag 13 december dus ook in De Korenaar in Halle.