Het Hammondgeluid speelt een belangrijke rol bij 'This Apple Blues'. Foto: PR
Het Hammondgeluid speelt een belangrijke rol bij 'This Apple Blues'. Foto: PR Foto:

This Apple Blues bij LIVE@IDEAAL

Zelhem - Na Murphy's Law, die deze week akoestische rock zal laten horen, is 'This Apple Blues' woensdagavond 9 december te gast in live@ideaal, dat tussen 20.00 en 22.00 uur vanuit de iBeat Recording Studio wordt uitgezonden. De band speelt live en de bandleden worden geïnterviewd door de presentatoren van het programma.

'This Apple Blues' speelt swingende, dansbare, bluessongs met soul- en jazzinvloeden, zoals je deze ook kent van o.a. BB King, Robben Ford en niet te vergeten Bernard Allison, zoon van wijlen Luther Allison.
Tuhirangi Hawtin (zang) verhuisde begin deze eeuw vanuit Nieuw Zeeland naar Raalte in Oost-Nederland. Door zijn enthousiasme en stem weet hij het publiek te boeien. Eddy Büter (gitarist) studeerde klassiek gitaar, speelde jarenlang menig zaaltje plat als gitarist bij de Spitfires en laat nu bij This Apple Blues indrukwekkend gitaarwerk horen. Bert Appeldoorn (toetsenist) weet met zijn Hammond het juiste gevoel over te brengen. Michiel Nijs (drummer), de jongste van het stel, zorgt met zijn grooves dat het publiek niet stil kan blijven zitten. Oprichter van de band en bassist Wilco Jansen legt, samen met Michiel, voor de stevige ondergrond bij 'This Apple Blues'.
Woensdag 16 december is er een speciale uitzending van Live@Ideaal. De microfoons en camera's worden dan opgesteld in de Lambertikerk waar het duo 'Pure', de 'Jazzy Women', 'Wendy & Rita' een optreden zullen verzorgen en liedjeszanger en verhalenverteller Frans van Gorkum een kerstverhaal zal vertellen. U kunt hierbij aanwezig zijn. De toegang is gratis.

Live@Ideaal wordt iedere woensdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur uitgezonden. Het programma is live te beluisteren via Radio Ideaal. Live meekijken kan op woensdagavond van 19.30 uur via www.ideaal.org
Bands en artiesten die ook in het programma live willen komen spelen, kunnen mailen naar Live@Ideaal.org of schrijven naar Ideaal Radio, Televisie & Internet, t.a.v. Live@Ideaal.org, Postbus 50, 7020 AB, Zelhem.