Erwin Plekkenpol vierde in Hellendoorn. Foto: Henk Teerink
Erwin Plekkenpol vierde in Hellendoorn. Foto: Henk Teerink Foto:

Locale helden op podium in Hellendoorn

HENGELO - Bas Klein Haneveld, Mark Wassink, Peter Lenselink en Peter Bergsma behaalden het podium in de diverse klassen die streden om de punten voor het ONK Enduro kampioenschap. De zevende wedstrijd van dit seizoen werd verreden rondom Hellendoorn.

Motorclub Nijverdal/Hellendoorn (M.C.N.H) had veel afwisseling in de proeven. De 'Heuvelrit' zoals de rit genoemd wordt, had twee prachtige proeven nabij het 'Avonturenpark'. De derde proef werd gereden op een akker tussen Hellendoorn en Ommen.
Lucas Dolfing won de E1 klasse net als de vorige zes wedstrijden van dit seizoen. Bas Klein Haneveld (Vorden) en Erwin Plekkenpol (Hengelo Gld) scoorden een derde en vierde plaats in de E2 categorie. De winst ging naar Wesley Pittens die Robin Nijkamp voor bleef. Mark Wassink zat Hans Vogels op de hielen maar kon niet voorkomen dat ook Vogels zijn zevende wedstrijd van dit seizoen won in de E3. Wassink is er alles aan gelegen om Vogels volgende week in Harfsen te verslaan, hij behaalde zijn zevende tweede plaats van dit seizoen. Succes was er voor de V.A.M.C. 'de Graafschaprijders' clubleden Peter Lenselink en Peter Bergsma. Zij eindigden als tweede en derde achter winnaar Alex v.d. Broek. Nico Freriks, Tom Berends, Bart Oosting en Mark Wichink-Kruit werden respectievelijk zevende, achtste, negende en veertiende in de N3. De winst ging naar Rik Vierhuizen. Bij de NV40 reed Maurice v.d. Berg een solide wedstrijd en werd keurig achtste. Jan Wiemer en Marten Zilvold hadden wel moeite om mee te komen voor in het veld bij de NV50. Zij werden twaalfde en veertiende, maar hadden wel een mooi dagje gehad lieten ze na afloop weten. Zoals gewoonlijk reden de meeste deelnemers mee bij de daglicenties. De Vordense rijder Rick Timmers reed ondanks wat tegenslag mooi mee in het middenveld en werd 25e. Bij de clubteams waren de heren van de V.A.M.C 'de Graafschaprijders' heer en meester. Zij wonnen met grote overmacht van de andere ingeschreven clubteams.
Dank gaat uit naar de vele vrijwilligers van de club. Die zorgen dat alles keurig klaar staat als de rijders binnenkomen voor het tanken, onderhoud en de inwendige mens. Aankomende zaterdag in Harfsen zal de achtste wedstrijd voor het enduro kampioenschap gereden worden.


Soos Halle

Halle - De organisatoren van Soos Halle zijn op zoek naar nieuwe leden.

Er is iedere tweede en vierde woensdag van de maand soos. Deze start om 14.00 uur en duurt ongeveer tot 17.00 uur. De middag wordt geopend met kaarten en rummikub en eindigt met koffie en brood.
Het zijn gezellige middagen en iedereen is uitgenodigd om te komen kijken. U kunt dan kennismaken en het verplicht u tot niets.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Jopie Nijhof tel.0314-631894.


ANBO ledenmiddag

Ontwikkelingen doen bestuur besluiten te stoppen

Zelhem/Halle - Op dinsdag 24 november houdt de ANBO Zelhem/Halle een extra ledenmiddag in 't Witte Paard in Zelhem.

Sinds eind september is er onverwacht veel veranderd bij de ANBO. Volgens het verenigingsbureau is bij een gering aantal afdelingen onrechtmatig gehandeld met financiële middelen. Gevolg hiervan is dat het verenigingsbureau per direct de financiële administratie, de ledenadministratie en de website heeft geblokkeerd. Indirect ontstond bij alle afdelingen een onprettige en verwarrende indruk doordat ze over één kam werden geschoren. Tevens voorziet het veranderingsproces binnen ANBO per 1 juli 2016 niet meer in afdelingen zoals in de huidige vorm.
Deze situatie en de maatregelen die het verenigingsbureau heeft getroffen, heeft het afdelingsbestuur van de ANBO afdeling Zelhem/Halle doen besluiten unaniem af te treden per 31 december 2015. Gevolg voor de ANBO afdeling Zelhem/Halle is dat per 1 januari 2016 alle activiteiten geïnitieerd door de afdeling worden gestopt.
In de extra ledenvergadering wil het bestuur u nader informeren over de ontstane situatie, financiële verantwoording afleggen en op welke wijze de activiteiten worden voortgezet.
De extra ledenmiddag begint om 14.00 uur. Wij zien u graag op dinsdag 24 november a.s. bij het 't Witte Paard.