Muziekvereniging Euterpe werkt voor de gelegenheid samen met de fanfare. Foto: PR
Muziekvereniging Euterpe werkt voor de gelegenheid samen met de fanfare. Foto: PR Foto:

Najaarsconcert muziekvereniging Euterpe

Liedjes en medleys uit de top 2000 tijdens najaarsconcert

Halle - Christelijke muziekvereniging Euterpe geeft zaterdag 28 november zijn jaarlijkse najaarsconcert. Het thema is de Top 2000 en het programma bestaat uit geweldige liedjes en medleys van verschillende jaren, die bewerkt zijn voor de fanfare en slagwerkgroep.

Onder andere Beat It van Michael Jackson, Let's Get Loud van Jennifer Lopez, Celebration van Kool & The Gang, On stage with Tina Turner, The cream of Clapton en ABBA Gold mag ook niet ontbreken. Tijdens dit concert spelen de slagwerkgroep en fanfare gezamenlijk meerdere stukken met elkaar.

Deze avond heeft muziekvereniging Euterpe jubilarissen die ze in het zonnetje willen zetten. Hier hoort u later nog meer van, maar één jubileum is zo uniek dat ze het niet kunnen laten om alvast één jubilaris te noemen en wel: Hendrik Eenink, tachtig jaar muzikant, geboren in 1923 en al muzikant sinds maart 1935.

Hij begon als elfjarige jongen met een bakelieten fluitje bij de knapenvereniging en leerde de noten als cijfers 1,2,3 van meester Rijnsent. Na een paar maanden leerde Hendrik kleine trom spelen van ome Hendrik (Leuvenink) 'van de Kappe' en hiermee liep hij trots voorop tijdens het kinderfeest bij "Nusselder" in de weide.

Meester Rijnsent vond dat Hendrik bij oefening 52 wel mee kon blazen met de andere muzikanten, alles goed volgen lukte nog niet en hij had amper twee noten meegeblazen maar meester Rijnsent zei dat het goed ging. Hendrik heeft zichzelf heel wat moeten aanleren en thuis heel vaak het instrument aan de mond gebracht.

Hendrik Eenink geniet in goede gezondheid dagelijks van alles om hem heen, hij is zelf nog heel actief, de moes- en bloementuin die er mooi bij ligt, meehelpen bij z'n zoon op de boerderij en de jacht.

In die tachtig jaar is er heel wat veranderd zo ook met de muziek die gespeeld wordt en tegenwoordig zit er volgens Hendrik nog wel eens lastige muziek bij. Maar ondanks dat pakt hij nog dagelijks zijn Euphonium (Tuba) en geniet van het muziek maken.

Vast geniet hij 's avonds samen met u van een aantal mooie medleys van vroeger en kunt u horen en zien wie de andere jubilarissen zijn.

Het najaarsconcert is zaterdag 28 november en begint om 20.00 uur in de Grote kerk te Halle.