Blues van Eric Clapton bij Live@Ideaal. Foto: PR
Blues van Eric Clapton bij Live@Ideaal. Foto: PR

Claptunes bij LIVE@IDEAAL

Zelhem - 25 november staat bluesband 'The Claptunes' centraal in het programma live@ideaal, dat wekelijks op woensdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur vanuit de iBeat Recording Studio in Zelhem wordt uitgezonden.

The Claptunes bestaat uit vier ervaren muzikanten met de energie van jonge honden. In 2014 begonnen ze in een oefenhok met het doel om een bluesband te vormen.

Vanaf de eerste noten was het raak en het idee om er iets speciaals van te maken ontstond; namelijk om het songbook van Eric Clapton te gaan vertolken. De band speelt dus alleen nummers van deze Engelse gitaarheld.

De Claptunes nemen je mee langs de songs van Cream, Blind Faith, Derek and the Dominos en het solowerk van mister Slowhand. Vrije, maar zeker herkenbare versies van Clapton 'classics' als: Cocaïne, Wonderfull Tonight, Sunshine of your love en Crossroads komen uiteraard voorbij, terwijl ook de echte bluesliefhebbers op hun wenken worden bediend. Een optreden van de Claptunes is een muziekreis door de tijd, die iedere fan van classic rock, blues en sfeervolle live muziek zal aanspreken.

In de Claptunes spelen Stef Woestenenk-gitaar en zang, Henk Buiting-hammondorgel, keyboards en zang, Ronald Buiting-drums, zang en Han Thie-basgitaar en zang.

Live@Ideaal wordt iedere woensdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur uitgezonden. Het programma is live te beluisteren via Radio Ideaal. Live meekijken kan op woensdagavond van 19.30 uur via www.ideaal.org
Bands en artiesten die ook in het programma live willen komen spelen, kunnen mailen naar Live@Ideaal.org of schrijven naar Ideaal Radio, Televisie & Internet, t.a.v. Live@Ideaal.org, Postbus 50, 7020 AB, Zelhem.


www.ideaal.org