Pannenkoekpieten bakken pannenkoeken. Foto: Liesbeth Spaansen
Pannenkoekpieten bakken pannenkoeken. Foto: Liesbeth Spaansen Foto: Liesbeth Spaansen

Zwarte Pieten knutselen

bij Welkoop Zelhem

Kinderen kunnen op 28 november samen met pietenteam knutselen

Zelhem - Op zaterdag 28 november van 13.00 tot 15.00 uur kunnen kinderen in een gezellige knutselhoek bij de Welkoop aan de slag met allerlei knutselmaterialen. Een team van Zwarte Pieten komt speciaal naar de Welkoop om de kinderen een gezellige doe-middag te bezorgen.

Er kunnen windlichten gemaakt worden, een cadeautas of vogelvoer cadeautjes, maar ook is er tekenmateriaal om een mooie tekening voor Sinterklaas te maken. Er zullen voldoende Zwarte Pieten aanwezig zijn om een handje te kunnen helpen, want dat heeft Sinterklaas wel nodig in deze drukke tijden.
Uiteraard hoeven niet alle kinderen te knutselen, ze mogen ook gewoon bij Zwarte Piet even een handje komen geven en luisteren naar de leuke muziek die de Pieten hebben meegenomen.

Ook mogen de kinderen hun eigen pannenkoek bakken, omdat er dit jaar extra Pannenkoekpieten aanwezig zullen zijn vanuit Spanje.

Uiteraard zijn de ouders ook van harte welkom. Ze mogen meedoen met de kinderen, maar ze mogen ook hun eigen ding doen. Er zijn voldoende Pieten aanwezig om de kinderen te vermaken.

Iedereen is van harte welkom bij Welkoop in Zutphen, Pollaan 50, Welkoop Zelhem, Dr. Grashuisstraat 11 of Welkoop Toldijk, Zutphen-Emmerikseweg 35. Deze actie wordt ondersteund door de scouting in Hummelo en Keppel.


www.welkoop.nl

www.scoutingsweder.nl


Exposities & Agenda

Galerie Bibliotheek Zelhem
Expositie 'Achterhoek 1' met werken van acht Achterhoekse kunstenaars. Te bezichtigen van 21 november tot en met 16 januari tijdens de openingsuren van de bibliotheek. Een verrassende combinatie van technieken en materialen.
Museum Smedekinck
Winterexpositie 'Wat handen kunnen maken', een expositie met werken van 15 hobbyisten. Het museum is van november t/m maart elke donderdagmiddag en elke 1ste zondagmiddag van de maand van 13.30 tot 17.00 uur geopend. Een toegangskaartje kost € 4,--. Kinderen t/m 12 jaar en leden van Oudheidkundige Vereniging Salehem hebben gratis toegang.
Agenda
18 november: Dansavond met stijldansen bij Ellen's Restaurant. Van 19.00 tot 23.00 uur. Entree € 7,50. Live muziek door de band Freeline
21 november: Wildavond bij Ellen's Restaurant
21 november: Intocht Sinterklaas. Vanaf 16.00 uur bij de koepel op het Stationsplein.
23 november: Muziekcursus 'Klassieke muziek' deel 1. Aanvang 13.45 uur op 'de Daele' van museum Smedekinck.
25 november: Inloopavond vrouwenvereniging 'Ons Genoegen'. Inloop vanaf 19.30 uur in d'n Dreajer in de Velswijk. Thema: Nummerologie door Gerrit Jansen.
28 november: Najaarsconcert van Chr. Muziekver. Euterpe in de grote Kerk in Halle.
30 november: Muziekcursus 'Klassieke muziek' deel 1. Aanvang 13.45 uur op 'de Daele' van museum Smedekinck.
1 december: Winterbijeenkomst Fietsgroep Welzijn Zelhem. Aanvang: 14.00 uur in de Oranjehof Zelhem. Inl. 06-49135536.
1 december: Bingo in de Oranjehof. Van 19.30 uur tot 22.00 uur.
8 december: Alzheimer Café voor Doetinchem en Omstreken in 'Het Borghuis' in Doetinchem. Van 19.00 tot 21.30 uur. Toegang gratis. Thema: Wie zorgt voor de mantelzorger?


Kinderen Woordhof

met tablets op ontdekkingstocht

Hummelo - Afgelopen maandag vond er een bijzondere activiteit plaats voor de kinderen van groep 6, 7 en 8 van basisschool de Woordhof. Op uitnodiging van Huis Bergh bezochten de kinderen het kasteel in 's Heerenberg voor een educatieve rondleiding over geloven en religies.

In samenwerking met het Catharijneconvent in Utrecht organiseert Huis Bergh voor basisschool leerlingen van groep 6, 7 en 8 de komende tijd het programma 'Feest! Weet wat je viert'.

Dit programma gaat over alle religieuze feestdagen en de vele overeenkomsten.

Zo heeft iedere religie een vastentijd en een lichtfeest. Opmerkelijk was dat er in het kasteel, dat 900 jaar geleden gebouwd is, op een leerzame manier gebruik werd gemaakt van tablets.
Door middel van verschillende spelletjes werd er informatie gegeven over de vijf basis geloven.

De leerlingen vonden het een erg leuk en leerzaam uitje.