Slotscene van de kleine voorstelling over Sint Maarten door musicalschool Fame. Foto: PR
Slotscene van de kleine voorstelling over Sint Maarten door musicalschool Fame. Foto: PR Foto: Alice Rouwhorst

Sfeervolle Sint Maarten viering

en lampionnenoptocht

Sint Maarten in St. Martinuskerk in Baak

Baak – Traditiegetrouw wordt op 11 november Sint Maarten gevierd in de St. Martinuskerk in Baak. Dit jaar voor het eerst met medewerking van Musicalschool Fame.

Met het verdwijnen van de St. Martinusschool bestond het gevaar dat de traditionele viering van Sint Maarten in de kerk en de aansluitende lampionnenoptocht zou stoppen, omdat de viering altijd een samenwerkingsverband was tussen kerk en de school. Maar gelukkig heeft de musicalschool Fame in het dorp het stokje overgenomen en een kleine voorstelling ingestudeerd.
De kinderen van de Pannevogel in Steenderen, waar de kinderen van Baak nu naar de basisschool gaan, hadden op school een lampion geknutseld en waren allemaal uitgenodigd om bij deze viering/voorstelling aanwezig te zijn. Velen hadden hier gehoor aan gegeven en het was op de elfde van de elfde gezellig druk in de kerk met kinderen en ouders.
Na een openingswoord van pastoraal werker Jaap van Kranenburg beeldde de musicalschool onder leiding van Maja en Elène het verhaal van Sin Maarten uit met toneelspel en zang. Helaas was het door de slechte akoestiek niet altijd even goed te verstaan.
Na afloop van de viering ging men allemaal naar buiten. Het paard en de muziekvereniging Nieuw Leven stond al klaar voor de lampionnenoptocht. Dus de lampjes konden aan en een lange verlichte stoet ging door het dorp. Bij terugkomst stond ranja en warme chocolademelk met een koekje klaar en kon men zich opwarmen aan het vuur bij de vuurkorf.