Jan Willem van Eeuwijk en Wendy van Aalst. Foto: PR
Jan Willem van Eeuwijk en Wendy van Aalst. Foto: PR

Oogmeting 3.0 bij Siemerink
Opticien Juwelier

'Ik zie, ik zie wat jij niet ziet…'

VORDEN - Tot op heden kon een goede opticien drie oogfouten corrigeren. Dankzij de DNeye scanner, een revolutionair oogmeetapparaat, corrigeren we er nu achttien. Het resultaat: een compleet nieuwe generatie glazen. Meer details, meer kleur en meer contrast.

Wie vroeger naar zijn opticien ging, kreeg een vrij eenvoudige oogmeting. Je had een min- of een plus-afwijking en dat was het wel zo'n beetje. Later kwamen daar cilinder en prisma bij. Een grote stap voorwaarts. Zeg maar oogmeting 2.0.

Oogmeting 3.0
Dankzij de DNEye scanner zijn we nu toe aan een derde stap in deze ontwikkeling. "Met dit oogmeetapparaat meten we zeker 25x nauwkeuriger," vertelt Jan Willem. "Tot op heden kon een goede opticien drie oogfouten corrigeren. Dankzij de DNeye scanner, corrigeren we er nu achttien. Een enorme stap vooruit."

Hoe werkt het?
De DNEye scanner doet niet één oogmeting. Het apparaat scant het oog met een onschadelijke lichtstraal, waarbij het 1500 hypernauwkeurige metingen verricht. Zo wordt duidelijk wat de precieze afwijking is voor verschillende gebieden van de pupil. Daarnaast verkrijgt de opticien met de DNeye scanner extra informatie voor een eventueel leesdeel, zodat ook dit deel nog nauwkeuriger kan worden geslepen.

HD-glazen
De uitkomst van deze scan maakt een compleet nieuwe generatie glazen mogelijk. Siemerink Opticien Juwelier vergelijkt het met de ontwikkeling van beeldschermen. "Dankzij nieuwe technieken leggen fotocamera's meer details vast en worden beeldschermen steeds scherper. Deze glazen doen hetzelfde. Ze geven meer details, meer kleur en meer contrast weer; niet alleen overdag, maar ook tijdens de schemering en 's nachts."

Nachtblindheid
"Veel mensen komen bij me omdat ze denken dat ze nachtblind zijn," zegt Jan Willem. "In werkelijkheid is hun oogafwijking 's nachts en tijdens de schemer anders dan overdag. Hierdoor zien ze ze 's nachts minder goed met de bril waarmee ze overdag prima zien. Dit verschil heeft te maken met de pupil, die 's nachts groter is. De DNEye scanner bootst verschillende lichtomstandigheden na en meet vervolgens de exacte afwijking bij diverse pupilgroottes. Zo heb je altijd optimaal zicht: overdag, tijdens de schemer en 's nachts."

Gratis DNeye scan
De extra meetgegevens leveren niet voor iedere brildrager evenveel winst op. Ook is het geen wondermiddel tegen de gevolgen van glaucoom of staar. Het zijn vooral mensen met een cilinder die er veel van zullen merken. De oogmeting met de DNeye scanner is daarom gratis bij Siemerink Opticien Juwelier.

Op vrijdag 13 november is de tourcaravan met de DNEye scanner van Rodenstock bij ons in Vorden!
Wilt u ook een oogonderzoek met de Rodenstock DNEye scanner ervaren? Maak dan een telefonsiche afspraak (0575) 551505 of kom aan om een afspraak te maken. Wees er snel bij er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!
Graag begroeten wij u op vrijdag 13 november!


Deco Home Harmsen beste verf en
behang speciaalzaak van Nederland

HENGELO - Dit jaar ging de eerste editie van de verkiezing 'beste zelfstandig ondernemer' van start. Rinnovatief is dit nieuwe initiatief gestart binnen de DHZ branche. Er werd gezocht naar de absolute nummer 1 in de volgende categorien: Bouwmarkten, DHZ winkels, Verf en behang speciaalzaken en ijzerwaren.

De beste service, kwaliteit, personeelsbeleid, algemene organisatie van de winkel, toekomstvisie et cetera. Diverse juryronden zijn geweest om alle facetten te testen. De winkels werden allemaal bezocht door mysteryshoppers, vak, top en expert jury's.

Zowel aangekondigde als on-aangekondigde bezoeken gaven een beeld van de winkels. Op basis van de bevindingen is Deco Home Harmsen als winnaar naar voren gekomen. Tijdens de Doe Het Zelf beurs in Apeldoorn hebben zij de eerste prijs in ontvangst mogen nemen.

Deco Home Harmsen wil iedereen bedanken voor alle leuke reacties. Voor alle klanten staat er deze week een lekker stukje taart en koffie klaar om het te vieren!

Deco Home Harmsen beste verf en behang speciaalzaak. Foto: PR