Ada Boesveld en Gerrit Heezen. Foto: PR.
Ada Boesveld en Gerrit Heezen. Foto: PR. Foto:

30-jarig Jubileum Heezen

Historisch horeceabedrijf viert 30-jarig jubileum met muziek

STEENDEREN - Zaterdag 14 november is een jubileumdag voor Café Hotel Zaal Heezen in Steenderen; het 30-jarig bestaan is op die datum een feit. Dat wordt natuurlijk, net als vijf jaar geleden met het 25-jarig jubileum, gevierd.

Het horecabedrijf kent een lange geschiedenis. Het monumentale pand aan de J.F. Oltmansstraat 5 in Steenderen, dat sinds 1836 in de familie is (tot zover kon de familie het in elk geval terugzoeken), heeft van oorsprong een kenmerkende uitstraling en deze is ook gebleven na de diverse verbouwingen.

Wat vroeger een boerderij en later slagerij en groentewinkel was, heeft inmiddels sinds vele jaren een horecabestemming met café, zaal en hotel.

Eigenaar Gerrit Heezen (58) en zijn partner Ada Boesveld (46) zwaaien er met veel plezier de scepter, bijgestaan door een vast team van enthousiaste medewerk(st)ers.

Een hele schare vaste klanten heeft door de jaren heen Heezen leren kennen en ziet het, zoals men zelf soms zegt, als 'de tweede huiskamer'. En dat is ook precies de sfeer die Gerrit en Ada neer willen zetten. "Lekker een borrel of een kop koffie drinken in een gemoedelijke sfeer, dat is wat wij willen bieden. Geen poespas maar ongedwongenheid en gezelligheid.

Natuurlijk is er het één en ander veranderd door de jaren heen. De 'ronde-tafel-gasten' die jarenlang rond het middaguur en eind van de middag hun drankje dronken, zijn er niet meer. Deze oudere garde heeft plaats gemaakt voor een jongere lichting, die we meer in de avonduren zien. Daar moet je als horeca-ondernemer dan op inspelen door andere dingen te gaan organiseren. Dat is niet altijd makkelijk maar de reacties zijn positief en daar doe je het voor," aldus Gerrit.

Livemuziek met Schimanski in het café

Wat wordt er dan zoal georganiseerd? Véél, zeker als bekeken wordt dat Heezen niet gelegen is in een grote stad, maar in een plattelandsdorp. Zeer regelmatig livemuziek in het winterseizoen, darttoernooien, Koningsdag- en kermisfestiviteiten, Nieuwjaarsnacht-disco, Lazy Sunday's en Marktpop (volgend jaar al voor de twintigstee keer).

Naast al deze activiteiten is Heezen tevens hotel waar vele zakelijke en toeristische gasten al hebben overnacht. Daarnaast is er een uitgebreide lunch- en dinerkaart zodat er niet alleen wat gedronken kan worden in het café maar de klant er ook een goede maaltijd kan gebruiken voor een schappelijke prijs.
De zaal wordt regelmatig besproken voor feesten, vergaderingen en buffetten.

"Deze verschillende aspecten binnen ons bedrijf maakt het werk ook zo afwisselend. Het ene moment ben je druk in de keuken voor een groep eters, het volgende moment sta je achter de bar of heet je hotelgasten welkom.

Het is een druk bestaan met regelmatig een zevendaagse werkweek, maar als je merkt dat de gasten het naar hun zin hebben, dan geeft dat veel voldoening," aldus Ada.

En nu is het bijna zover: het 30-jarig jubileum staat voor de deur. Om dit te vieren wordt op zaterdag 14 november van 19.30 uur tot 21.30 uur een receptie gehouden voor vaste gasten, zakelijke relaties en belangstellenden. Aansluitend is er vanaf 21.30 uur livemuziek met Schimanski in het café en de inmiddels 'huisband' te noemen Brood Op de Plank in de zaal.

De entree voor deze live-muziekavond is gratis.

Gerrit en Ada kijken uit naar een feestelijk dag met veel gezelligheid en muziek en hopen veel gasten te mogen begroeten om dit samen met hen mee te vieren.


www.hotelheezen.nl


Informatiebijeenkomst Patrimonium

Onafhankelijke organisatie adviseert over uitvaart

Doesburg - Maandag 23 november organiseert uitvaartverzorging Patrimonium een informatie avond voor iedereen die vragen heeft rondom een uitvaart.

U krijgt vrijblijvende informatie over mogelijkheden rondom een uitvaart. Alle aspecten zullen aan de orde komen zoals vragen: begraven of cremeren? Of een natuurbegrafenis? Zijn mijn wensen vast te leggen? Maar ook vragen als: wie is er verantwoordelijk voor de kosten van mijn uitvaart en hoe hoog zijn deze? Ben ik goed verzekerd en wat is het verschil tussen een kapitaalverzekering en een naturaverzekering?

Patrimonium is een onafhankelijke organisatie en kan daarom u eerlijk advies geven. De toegang van deze informatie avond is gratis en er wordt voor koffie, thee en iets lekkers gezorgd. Het uitvaartcentrum is vanaf 19.00 uur geopend.
Aanvang 19.30 uur. Adres: Uitvaartcentrum Patrimonium, Meipoortstraat 74, Doesburg. Tel: 0313 474909.


info@patrimoniumdoesburg.nl

Ada Boesveld en Gerrit Heezen. Foto: PR.