Afscheid van Arie 'Klaar' Oldenhave van Royal VIV Buisman. Foto: PR.
Afscheid van Arie 'Klaar' Oldenhave van Royal VIV Buisman. Foto: PR. Foto:

Arie 'Klaar' Oldenhave

met pensioen

ZELHEM - Na 38,5 jaar bij de technische dienst van Royal VIV Buisman gewerkt te hebben, is Klaar Oldenhave, beter bekend als Arie, met pensioen.

In die jaren hebben er veel veranderingen plaatsgevonden binnen het bedrijf. Eerst het grotendeels slopen van de oude installaties van de Erica en het opzetten van nieuwe productielijnen. Er is onder meer door Arie veel pionierswerk verricht met de centrifuges en verschillende afvullijnen.
Daarnaast kwam ook de intrede van compleet geautomatiseerde processen met PLC besturing en bedieningspanelen, tot de nu volledig geautomatiseerde en computerscherm bediende processen. Om bij te blijven met deze groei moesten er meerdere cursussen worden gevolgd in de avonduren.
Het hart van Arie lag toch wel bij de stoomketel en de koelinstallaties, dit waren duidelijk 'zijn' machines. De technische dienst heeft veel profijt gehad van zijn inbreng en opgedane kennis, welke zeker zijn overgedragen aan zijn opvolgers.
Geen storing kon onoplosbaar zijn, wat Arie onderbouwde met zijn spreuk: 'Ze kunne ook op de maan komme, dus'. Oftewel doorzoeken naar een oplossing, die meestal wel gevonden werd.
Op donderdag 29 oktober was zijn laatste werkdag. Deze hebben zijn collega's niet ongemerkt voorbij laten gaan. Er is een groot spandoek opgehangen met de tekst Arie is Klaar. Vrijdagmiddag was er een borrel bij de Groes, waar al het personeel bij aanwezig was. De collega's hadden een prachtige truck met oplegger als vervoer geregeld bij de vaste transporteur Kloostrans. Deze middag is Arie samen met partner Joke en hun familie in het zonnetje gezet met de nodige toespraken en cadeaus van de Buisman medewerkers. Bij deze wensen zij Arie en familie veel gezondheid en een fijn pensioen toe.

Afscheid van Arie 'Klaar' Oldenhave van Royal VIV Buisman. Foto: PR