Thuiswedstrijd Quintus E1 tegen Duiven E1. Foto: Liesbeth Spaansen. Foto: Liesbeth Spaansen

Handbalteams Quintus

thuis in Wichmond

HENGELO – De thuiswedstrijden van SV Quintus van zondag 8 november werden, in verband met een concert in Sporthal de Kamp, gespeeld in sporthal de Lankhorst in Wichmond. Daar stonden deze zonnige zondag de vlaggen van Quintus voor de deur te wapperen.

In de Van Pallandthal in Varsseveld ontmoetten de Quintus Heren B het team Reflex HB1. Het team uit Hengelo zette zich in voor een sportieve wedstrijd. Helaas floot de scheidsrechter partijdig ten gunste van Reflex. Uitslag 14-12.
De meiden C moesten uit tegen Duiven DC2 in Sportcentrum Triominos Endesprong in Duiven. Quintus kwam niet goed uit de startblokken, waardoor Duiven al snel uitliep. In de tweede helft liep de aanval iets beter waardoor er meer gescoord werd, maar een goede aansluiting bleef uit, uitslag 19-9.

De E1 van Quintus speelde in Sporthal de Lankhorst tegen Duiven E1. De eerste helft was het 0-0, het ging gelijk op. De tweede helft werd het nog 1-4 voor Duiven. Jammer, maar gewoon proberen geconcentreerd te spelen en dan komen de punten vanzelf.
De jongens en meiden D1 mochten ook in Wichmond aantreden, ditmaal tegen A.A.C/Swift Arnhem D3. Ze speelden zeer naar behoren. Goed samenspel en de dekking was meer dan een voldoende. Ruststand was 7-3. Na de rust werden de gaten goed benut, wat resulteerde in een eindstand van 17-3.

Quintus dames 1 speelde thuis tegen Brummen DS1. Ondanks dat het tempo van de wedstrijd hoog lag kon Quintus goed meekomen. Ruststand 8-8. Aan het eind van de wedstrijd kwam Quintus net iets te kort, waardoor de wedstrijd werd verloren met 12-16.
De heren 1 ontvingen de heren 1 van Erica '76 uit Dieren. De sporthal in Wichmond voelde voor de heren van Quintus als een thuiswedstrijd, aangezien zij hier elke dinsdag al trainen. Erica dacht dat wel even 30 doelpunten te maken zoals in voorgaande wedstrijden. Al snel werd duidelijk dat het niet haalbaar was dankzij de degelijke dekking van Quintus. In de aanval was Quintus niet ijzersterk, maar scoorde toch de benodigde doelpunten om op voorsprong te komen, ruststand 9-6. In de tweede helft wist Quintus de voorsprong te behouden, wat uiteindelijk resulteerde in een winst. Uitslag 18-14.
Quintus HS2 speelde tegen Erica '76 HS2. Het thuisteam nam al vroeg de leiding en wist de voorsprong uit te bouwen tot een ruststand van 10-6. Na rust kwam Erica in eerste instantie nog terug tot een gelijke stand, maar de heren van Quintus wisten uiteindelijk toch de punten binnen te slepen. Eindstand 15-13.
De Heren C moesten spelen tegen Blauw Wit HC1 uit Ruurlo. De Hengelose jongens waren veel te sterk voor de gasten uit Ruurlo. Eindstand 29 -3.

Programma zondag 15 november, Sporthal Walburgen, Gendt:
11:35 uur HV Angeren E1 - Quintus E1; 12:25 uur HV Angeren D2 - Quintus D1
Programma zondag 15 november in Sporthal de Kamp
10:55 uur Quintus HC1 - AAC/Swift A. HC1; 11:55 uur Quintus HB1 - AAC/Swift A. HB1; 13:00 uur Quintus HS1 - Erix HS1

Wintercompetitie De Drieslag

Hoog Keppel - Op 22 november start de wintercompetitie van LTC De Drieslag. Deze competitie bestaat uit wedstrijden die elke twee weken op acht zondagen wordt gespeeld. De competitie 2015-2016 staat ook open voor niet-leden van de tennisvereniging. Voorwaarde is wel, dat minstens op niveau 8 kan worden getennist.

De Wintercompetitie wordt uitsluitend gespeeld met dubbelpartijen en is vooral bedoeld om gezellig in de winter een balletje te slaan met anderen dan de gebruikelijke spelers. Het wedstrijdelement is uiteraard wel aanwezig, maar niet bedoeld om anderen de baan af te slaan.
Speeldata zijn: 22 november, 6 december, 20 december, 3 januari, 17 januari, 31 januari, 14 februari en 28 februari. Indien door weersomstandigheden de wedstrijden niet kunnen doorgaan, dan worden ze in principe de daarop volgende zondag ingehaald. Gespeeld wordt om twee gewonnen sets. Na afloop van de competitie worden de Winterkoning en -koningin gehuldigd. Het inschrijfgeld voor niet-leden bedraagt 16,00 euro, waarvoor wel elke wedstrijddag een kop koffie met koek gratis is.

Alle wedstrijden worden gespeeld op het tenniscomplex aan de Hessenweg 8a te Hoog-Keppel.