De kinderen mochten allemaal pony rijden. Foto: PR.
De kinderen mochten allemaal pony rijden. Foto: PR. Foto:

"Zijn er ook nijlpaarden op de manege?"

Peuters brengen bezoekje aan manege en mogen allemaal op de pony

Hummelo - "Zijn er ook nijlpaarden op de manege?" Dit wilde Guus graag weten. Peuteropvang Hummeloord is in oktober weer naar de manege Het Loenhorst in Doetinchem geweest.

Het was heel kort dag om het allemaal te regelen, maar het is gelukt dankzij de bereidheid van ouders om mee te gaan, Joke en George Meier die 5 oktober voor de peutergroep hadden vrijgehouden, de manege medewerkster die bereid was om extra te komen en de ouders die de peuters naar de manege konden brengen.

De organisatie heeft dit jaar de ochtend iets anders ingedeeld als andere jaren want ze wilden graag een ochtend gaan, er waren 17 kinderen die mee konden en er gingen een paar tweejarigen peuters mee.

Samen werd besloten om B&B&B groepjes te maken; bak, boven en buiten groepjes van 5 of 6 kinderen. Dit werkte prima.
Ook omdat het weer meewerkte. Maar zoals George terecht opmerkte: "Als jullie naar de manege komen is het altijd mooi weer."

Alle kinderen hebben op de pony's Beppie en Laurens gezeten. Soms zelfs met z'n tweetjes op 1 paard. Door het lekkere hobbelen op de rug van de pony's ontspanden sommige peuters zo, dat ze zelfs met losse handen gingen rijden.

Na een zeer geslaagde ochtend met heel veel dank aan Joke en George, kon Guus concluderen dat er geen nijlpaarden op de manege wonen. Hiervoor zal hij toch echt naar de dierentuin moeten.