Nog enigszins beduusd neemt Gert Peppelman de onderscheiding in ontvangst. Foto: Jan Knoef.
Nog enigszins beduusd neemt Gert Peppelman de onderscheiding in ontvangst. Foto: Jan Knoef. Foto: Jan Knoef

Gert Peppelman Koninklijk onderscheiden

Peppelman ontvangt onderscheiding voor inzet in Zelhem e.o.

Zelhem - Dat de nieuwe burgemeester van de gemeente Bronckhorst, mevrouw Besselink, langs zou komen om kennis te maken met de huurdersvereniging, wist Gert Peppelman, maar toen hij als laatste in de rij aan de burgemeester werd voorgesteld en op dat moment zijn complete familie kwam binnenlopen, veranderde er iets in zijn blik.

Er moest meer aan de hand zijn. Toch reageerde hij verrast toen de burgemeester de woorden uitsprak 'dat het zijne Koninklijke Hoogheid behaagd had' hem te benoemen tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Voorafgaande aan die woorden had de burgemeester al uitgebreid verslag gedaan van alle sociale activiteiten die Gert in zijn leven ondernam, waardoor hij voor die onderscheiding in aanmerking kwam.

Zo was hij 25 jaar vrijwilliger bij wandelvereniging WSV de Ploeg, bijna 25 jaar actief bij FNV regio Oost, onder andere als voorzitter, secretaris en adviseur.

Verder is hij medeoprichter en bestuurslid van de huurdersvereniging Zelhem en was hij 12 jaar bestuurslid van de programmaraad UPC Oost Gelderland.

Daarnaast heeft de heer Peppelman zitting in de Commissie Woningraad van woonzorgcentrum de Zonnekamp in Zelhem.
"Het mag duidelijk zijn dat u zich hiermee geruime tijd voor de samenleving heeft ingespannen.

De duur, maatschappelijke betekenis en uitstraling van zijn activiteiten hebben tot de koninklijke onderscheiding geleid", aldus burgemeester Besselink.

Na de burgemeester sprak de voorzitter van de Huurdersvereniging, Chiel van Til, het kersverse lid in de Orde van Oranje Nassau toe om hem te feliciteren met de onderscheiding.

Aansluitend konden de familieleden en de uitgenodigde vertegenwoordigers van de diverse verenigingen, waarvoor Gert zich heeft ingezet, de jubilaris feliciteren.