Met een vijfde plaats reed Jan een prima rally. Foto: Jan Knoef.
Met een vijfde plaats reed Jan een prima rally. Foto: Jan Knoef. Foto: Jan Knoef

Rally-'Legend' Jan Messink

vijfde in Twente Rally

Halle - De dag voor de wedstrijd leek het er lange tijd op dat Jan en Antoinette helemaal niet konden deelnemen aan de Twente Rally. De verkenning van de proeven was goed verlopen en een collega wilde de auto wel even naar de keuring rijden. De keuring verliep goed, maar iemand vergat de speciale clips van de motorkap vast te zetten en toen de auto vervolgens op de autoweg op snelheid kwam, vloog de motorkap open en sloeg de voorruit uit de auto.

Daar sta je dan met al je enthousiasme. Hoe kom je op dat tijdstip aan een nieuwe voorruit? Telefoontjes leidden naar een dealer in Friesland en dus werd er koers gezet naar het noorden om de ruit op te halen.
Een Twentse vestiging van Carglass wilde het bedrijf wel open houden en zo kon om 21.30 uur de nieuwe ruit gemonteerd worden en was deelname alsnog te realiseren.

De rally ging vervolgens prima. Navigator Antoinette kreeg steeds beter door hoe ze de juiste aanwijzing moest geven. Alleen bleek dat ze na de eerste serie proeven veel te hard gereden hadden. "Toen we de adrenaline en het verstand onder controle hadden en meer op tijd gingen rijden, schoten we omhoog in de klassering", aldus Jan Messink. Met een vijfde plaats in een veld van 70 rallye-legends was het Halse team dan ook dik tevreden.

"Hopelijk komen er volgend seizoen meer wedstrijden met een 'Legend'-klasse, maar we gaan in ieder geval een aantal Duitse wedstrijden rijden", meldt Jan namens het team, waarmee hij aangeeft dat het rally-virus definitief heeft toegeslagen.


www.twenterally.nl