De lezing wordt gehouden in Ellen's Restaurant. Foto: PR.
De lezing wordt gehouden in Ellen's Restaurant. Foto: PR. Foto:

Over koffiedrinkers

en aardappeleters

Alles over de herkomst van eten en drinken tijdens lezing in 't Nut

Zelhem - Tijdens de ledenbijeenkomst van 't Nut, op maandagavond 16 november, gaat het over de geschiedenis van onze eet- en drinkgewoonten en de oorsprong daarvan.

Herkomst
Waar komt thee, koffie, wijn, bier en sterke drank eigenlijk vandaan en wat daarvan is ook zichtbaar in de beeldende kunst?

De lezing wordt gehouden in Ellen's Restaurant en begint om 20.00 uur (zaal open om 19.30 uur). De toegang is gratis voor leden van 't Nut. Ook andere belangstellenden zijn welkom. Zij betalen 4 euro entree.

Arie Niks en Ina Timmer
De lezing wordt verzorgd door Arie Niks en Ina Timmer. In een programma van ongeveer twee uur, ondersteund door afbeeldingen van schilderijen, prenten en foto's, wordt het thema belicht. Arie Niks is al geruime tijd op zoek naar de herkomst van drankjes en daarbij bracht hij vele wetenswaardigheden aan het licht.
Zo dronken de Etrusken zo'n 1500 jaar voor Christus al wijn, die in fraaie amforen bewaard werd.


Hawi sponsor Zelos 6

Zelos 6 ontvangt nieuwe tenues en speelt aansluitend derby

Zelhem - Uit handen van Hans Sloetjes mochten de spelers van Zelos 6 zaterdag 31 oktober de nieuw tenues in ontvangst nemen als teken van sponsoring door het bedrijf 'HAWI Grondboortechniek' uit Zelhem dat Hans Sloetjes in 2010 samen met Willem Goossens heeft opgericht.

Als dank voor de sponsoring kreeg Hans een lekkere fles 'water'.

Het team moest aansluitend in een 'derby' aantreden tegen Zelos 7. De wedstrijd leverde een gelijk opgaande strijd op, die echter met 1-0 werd verloren door Zelos 6.


www.hawi-zelhem.nl

De heren 6 in hun nieuwe tenue. Foto: PR.