Ook dit jaar komt Sinterklaas aan bij de brug in Laag Keppel. Foto: PR.
Ook dit jaar komt Sinterklaas aan bij de brug in Laag Keppel. Foto: PR. Foto:

21 november:

Sinterklaasoptocht Laag-Keppel

Sinterklaas gaat op 21 november weer aan wal bij de brug

Laag Keppel - Op 21 november zal sinterklaas wederom aan wal gaan bij de brug in Laag Keppel. Alle kinderen uit de regio zijn welkom om de sint te verwelkomen.

Omstreeks 14.30 uur. zal de boot met sinterklaas en zijn pieten de bocht om komen varen en de brug in Laag-Keppel in zicht krijgen. Alhier zal de sint met al zijn pieten aan wal gaan om door alle kinderen uit de buurt en meneer Henk welkom geheten te worden. Amerigo is natuurlijk ook weer van de partij.

Vanaf de brug begeeft de stoet zich richting kasteel Keppel. Sinterklaas zal plaatsnemen op zijn mooie stoel, midden in de afgezette ring, speciaal voor de kinderen. De pieten zullen met de kinderen een dansje wagen en sinterklaas geeft alle kinderen de mogelijkheid om een tekening te geven, een praatje te maken of een hand te geven.
Muziekvereniging Olde Keppel is aanwezig om het geheel muzikaal te begeleiden. Bij de koffiekraam is een heerlijk bakje koffie of een stomende beker warme chocolademelk te krijgen. Wanneer alle dansjes gedanst zijn en alle kinderen een hand vol pepernoten hebben gekregen, is het feest afgelopen. Sinterklaas moet zich immers gaan voorbereiden voor 5 december.
Bij de uitgang zullen er pieten met nog een laatste lekkernij staan. Hier wordt ook de mogelijkheid geboden om een vrije gift aan de organisatie te geven, zodat dit geweldige feest nog jaren gevierd kan worden.