De route heeft ene totale lengte van 70 kilometer. Foto: PR.
De route heeft ene totale lengte van 70 kilometer. Foto: PR. Foto:

Zelhemse auto- en motorclub organiseert Jan Beekrit

Enduro met -naar eigen zeggen- meest uitdagende route allertijden

Halle - Op zaterdag 7 november organiseert de ZAMC de 37e Jan van Beekrit en dit belooft een prachtige Enduro te worden, waarbij de routeontwerpers Fre Evers en Kees Jacobi van de Enduro-commissie volgens eigen zeggen de 'meest uitdagende route aller tijden' hebben ontworpen.

Het is een zeer gevarieerde en spectaculaire route met een totale lengte van ongeveer 70 kilometer waarin drie proeven zijn opgenomen. De deelnemers, moeten deze route drie keer rijden. De eerste proef rond 9.15 uur is op het circuit "De Kappenbulten" in Halle en daar kunnen de coureurs zoals altijd hun hart ophalen. Vervolgens gaat de route via Halle Nijman naar proef 2 rond 9.45 uur "Spektakelproef"aan de Brunsveldweg in Zelhem op het terrein van Hendrik Jan Lovink.

Voor de toeschouwers ongetwijfeld een hele mooie proef om te zien omdat hier een heel spektakel te zien is waaronder 'het watergat'. Het watergat kan boeiende acties opleveren zoals vorig jaar te zien is geweest. De derde proef rond 10.15 uur wordt gehouden op het terrein, gelegen aan de Kampweg, achter het ZAMC terrein, en deze proef is zal ook zeker de moeite van het kijken waard zijn. Nadat de laatste wedstrijdrijder is gestart voor zijn of haar derde ronde, is het de beurt aan de Offroadrijders. De Offroadrijders, niet wedstrijdrijders mogen de Enduro-route een keer rijden. De start vindt dit jaar niet plaats op de Korenweg, maar is verplaatst naar het ZAMC terrein de Langenberg, Korenweg 4. De eerste deelnemer zal daar vanaf het startpodium omstreeks 8.30 uur de wedstrijd gaan aanvangen.

De prijsuitreiking is omstreeks 16.00 uur en vindt plaats in de tent aan het clubgebouw op het terrein van de ZAMC, Zelhemse Auto en Motorclub. Zoals elk jaar zal ook dit jaar weer de Jan van Beek-wisseltroffee worden uitgereikt.

De proeven zijn gratis toegankelijk waarbij de commissie Enduro u allen van harte uitnodigt aanwezig te zijn bij de 37e Jan van Beekrit.