Het Meestershuis in Vorden biedt een divers aanbod van activiteiten. Foto: PR.
Het Meestershuis in Vorden biedt een divers aanbod van activiteiten. Foto: PR. Foto:

Aangepast lesrooster winterperiode

Grand Café het Meestershuis

Vorden – Vanaf 1 november tot en met eind februari gaat Grand Café het Meestershuis in Vorden een, op de winter, aangepast lesrooster draaien. Gedurende deze periode gelden er andere openingstijde,n maar blijven er daarnaast uiteraard weer diverse activiteiten plaatsvinden.

De nieuwe lestijden zijn: maandag, woensdag en donderdag tot 20.00 uur (keuken 11.30 tot 19.00 uur, let op; alles voor 19.00 besteld, wordt nog gewoon uitgeserveerd), vrijdag en zaterdag open tot 00.00 uur (keuken van 11.30 tot 20.30 uur) en zondag open van 10.00 uur tot 21.00 uur (keuken van 11.30 tot 20.00 uur). Elke dag, behalve op dinsdag, al geopend vanaf 10.00 uur voor bijvoorbeeld een heerlijke Meesterskoffie of cappuccino. Dinsdag is een studiedag, wat betekent dat het Meestershuis gesloten is.
In het lesplan voor de winterperiode zijn al diverse interessante colleges ingepland. Om te beginnen een lezing over vluchtelingen op 4 november door Unicef waarbij tevens een oproep wordt gedaan voor vrijwilligers. Gevolgd door een inloop van 'Wijzelf' Zorgcoöperatie Achterhoek op donderdag 5 november (19.30 tot 21.00 uur). Verder staat er een 'Japanse les' gepland op woensdagavond 2 december, aanvang 18.30 uur. Deze avond geeft culinair chef Arjan Siemerink een Masterclass over de Japanse keuken en worden de verschillende Japanse specialiteiten in 7-gangen geserveerd voor 37,50 euro. En eind van het jaar volgt er nog een PubQuiz, gegeven door een echte Kwismeester. In deze periode kan men ook nog op pad gaan met 'de Wandelmeester van Vorden', te boeken als arrangement in combinatie met een lunch en/of een borrelhap.

Wat de komende feestdagen betreft is het Meestershuis op Eerst Kerstdag gesloten, maar op Tweede Kerstdag gaat de nieuwe kaart in en hebben gasten met de 'Kerstproeverij' de primeur als het gaat om de nieuwste Klassewerkjes, voor 29,50 euro inclusief een dessert. Ook met Oud & Nieuw is het Meestershuis beide dagen overdag geopend. Daarna gaan van 4 januari tot en met 19 januari de Juffen en Meesters op 'studiereis'.
René Jak, eigenaar van het Meestershuis vertelt: "Bij ons is echt van alles mogelijk, van lezingen en bijeenkomsten tot proeverijen, thema-avonden en grote feesten. Al dan niet besloten, want we proberen ook voor gasten die binnen komen lopen beschikbaar te zijn.". Bij thema-avonden geldt dat er altijd gereserveerd moet worden, voor een hapje eten geldt dit enkel voor groepen van zes personen of meer. "Je kunt nergens leuker eten. Het is een snel concept, zonder lange wachttijden, met leuke, bijzondere gerechten waarbij gasten zelf de hoeveelheid kunnen bepalen doordat men meerdere, kleinere gerechten kan bestellen. Noem het een soort grotere vorm van tapas." Zo heeft het Meestershuis kleine hapjes die de gehele dag worden geserveerd (Proefwerkjes), maar ook lunchgerechten (Meesterwerkjes) en vanaf half vijf wordt het diner geserveerd (Klassewerkjes). De kaart wordt om de tweeënhalve maand vernieuwd om uitdagend te blijven.


info@hetmeestershuis.nl

www.hetmeestershuis.nl