Marco Leerink in actie. Foto: Hans Gerritsen.
Marco Leerink in actie. Foto: Hans Gerritsen. Foto: Meike Wesselink

Jeugdig crosstalent Marco Leerink pakt vier titels

Halle - Afgelopen seizoen pakte de uit Halle afkomstige crosser Marco Leerink vier titels met het Mellendijk Motorsport Husqvarna Team. Het 17 jarige talent won in de klasse MX2 (125cc) het clubkampioenschap in Halle en Varsseveld. In Halle wist hij alle manches die er gereden werden voor het kampioenschap winnend af te sluiten. In Varsseveld moest hij slechts in twee manches iemand voor laten gaan, in de andere manches was hij heer en meester.

Naast de clubkampioenschappen reed Leerink ook mee bij de streek- en uitwisselings wedstrijden. Tijdens de streekwedstrijden, die op verschillende circuits verreden werden, wist hij ook de volle buit te pakken. Bij de uitwisseling kreeg hij ook nog de titel in de super klasse.
In het begin van het seizoen hoopte Marco tegen het einde van het kampioenschap bij de eerste tien te staan. Het pakte echter beter uit dan verwacht. Leerink werd uiteindelijk vijfde in de eindstand en zowel hij als het team waren daarmee aangenaam verrast. Naast al deze races reed hij ook nog voor het Open Nederlands Kampioenschap 125cc. Zijn doelstelling daarin was af en toe een puntje te scoren. Met drie top tien plaatsen deed hij het daar ook boven verwachting goed. Een veertiende plaats in de eindstand had hij zeker niet verwacht voor het seizoen.

Leerink laat in 2016 de 125cc motor voor wat het is en stapt over op een 250cc viertakt machine. Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen zal hij meedoen aan wedstrijden van de winter-cup in Harskamp. Volgend seizoen zal hij als een leerjaar beschouwen in deze voor hem nieuwe klasse. Zijn doel is om zoveel mogelijk top twintig klasseringen te scoren in de nationale MX2 categorie.


Uitzonderlijke kwaliteit op jaarlijkse Bronckhorster Kleindierenshow

Vorden – Maar liefst twintig procent van de tweehonderd ingezonden dieren werden bekroond met het predicaat fraai. En dat is uniek. De kwaliteit van de ingebrachte grote hoenders, dwerghoenders, serama's, konijnen, cavia's, sierduiven, oorspronkelijke duiven en siervogels was volgens de zes keurmeesters dan ook uitzonderlijk hoog. Het bestuur en de leden van Pluimvee- en Konijnenvereniging Vorden en Omstreken (PKV) waren dan ook bijzonder trots op de hoge kwaliteit van hun dieren.

Door Jan Hendriksen

In Kapel Wildenborch vond afgelopen weekeinde de jaarlijkse Bronckhorster Kleindierenshow van Pluimvee- en Konijnenvereniging Vorden en Omstreken plaats. De show werd vrijdagavond geopend door voorzitter Gerrit Lenselink. De kantine was tot de laatste plaats bezet. "De onderlinge band van onze zestig leden tellende vereniging is fantastisch. Met als jaarlijks hoogtepunt de Bronckhorster Kleindierenshow. De basis van onze hobby moet vanuit de plaatselijke verenigingen komen. De show heeft natuurlijk een competitie element maar gezelligheid en het sociale karakter tussen leden en bezoekers zijn zeker zo belangrijk tijdens deze dagen", zo verklaarde Lenselink. Begin jaren tachtig van de vorige eeuw werd de vereniging nieuw leven ingeblazen. Binnen de gemeente Bronckhorst is PKV de enige vereniging op kleindieren gebied, vandaar ook de naam Bronckhorster Kleindierenshow. De leden komen uit de hele gemeente Bronckhorst en daarnaast uit Warnsveld, Zutphen, Lochem, Laren en Ruurlo. Voor het eerst in de geschiedenis van de 95-jarige Vordense kleindierenvereniging waren er Japanse kwartels en Diamantduiven ingezonden en dat maakte de verscheidenheid aan dieren tijdens de show alleen maar groter.
De felbegeerde H.J. Wisselbeker werd definitief gewonnen door voorzitter Gerrit Lenselink zelf. Deze beker werd in 2000 beschikbaar gesteld door de familie van wijlen de heer H.J. Rietman. De beker kon gewonnen worden door de fokker met de mooiste collectie van vier dieren. Volgens een reglement moest deze beker drie maal achtereen of vijf maal in totaal worden gewonnen om definitief in het bezit te komen van de beker. Als in 2015 deze beker nog niet definitief was gewonnen dan werd de definitieve winnaar van de beker degene die de beker het vaakst had gewonnen, de afgelopen vijftien jaar. Gerrit Lenselink werd dit jaar voor de vierde keer winnaar van de mooiste collectie en zo mocht hij de beker in ontvangst nemen uit handen van Lammert Rietman. Lenselink won deze beker ook in 2004, 2008 en 2013. Ook dit jaar was er op zondag een verkoopklasse aanwezig.
Hoofdprijzen: Grote Hoenders: Wyandotte Bennie Wassink, Ruurlo; Dwerghoenders: Wyandotte kriel: Henk Siemes, Vorden; Serama: Herman van Olst, Vorden; Sierduiven: Felegyhazer Tuimelaar: Fabio van Olst, Vorden; Oorspronkelijke duif: Lachduif: Henk Nijhof, Lochem; Siervogels: Diamantduif: Freddy Bettink, Lochem; Konijnen: Rode Nieuw Zeelander: Gerrit Lenselink, Vorden; Cavia's: Borstelhaar: Moniek Zevenhoeken, Vorden; Mooiste Konijn: jeugd: Klein Zilver : Sven Janssen, Baak; Mooiste Konijn C-klasse: Rode Nieuw Zeelander: Gerrit Lenselink, Vorden; Mooiste collectie Konijnen vier dieren: Gerrit Lenselink, Vorden.

De uitreiking. Foto: Theo Janssen.